Svet zavoda prepričal Jaka Ažman

Člani sveta zavoda Turizem Bled so se na sobotni seji odločili, da bodo občinskemu svetu za novega direktorja Turizma Bled predlagali domačina Jako Ažmana.

Bled – Na javni razpis za direktorja Turizma Bled se je prijavilo sedem kandidatov, štiri izmed njih so pretekli teden povabili, da se predstavijo svetu zavoda Turizem Bled. Med njimi tudi dosedanjo direktorico Evo Štravs Podlogar, ki je zavod vodila zadnjih 12 let, a je dan pred zaslišanjem odstopila od kandidature. Svet zavoda je na tajnem glasovanju na sobotni seji sveta z večino glasov izbral Jako Ažmana, ki bo zdaj moral dobiti še soglasje občinskega sveta.

Kandidata so na pobudo občine, ki ima v svetu zavoda svojega predstavnika, izbrali na podlagi testov, ki jih je izvedla kadrovska agencija. S tem naj bi se izognili subjektivnemu presojanju programov posameznih kandidatov, saj so ti testi predstavljali dve tretjini skupne ocene kandidata, tretjino pa še sama predstavitev, je pojasnil direktor občinske uprave Matjaž Berčon. Po vseh kriterijih se je po besedah namestnice predsednika sveta zavoda Turizem Bled Jane Špec najbolje odrezal Jaka Ažman, ki jih je najbolj prepričal tudi s svojim programom. Ažman mora zdaj dobiti še soglasje občinskega sveta. Od novega direktorja, je ob tem še dejala Jana Špec, pričakujejo predvsem to, da bo znal povezati vse deležnike v turizmu in razvijati nove integralne turistične produkte, s katerimi bodo na Bled privabili še več gostov, pri čemer naj bi se povečala tudi povprečna doba bivanja na Bledu in zvišala cena nočitev. »Obenem si želimo tudi dvig kakovosti turizma na Bledu, zato bo pomembno, da bo imel direktor nove inovativne pristope in vizijo razvoja turizma.« Bled po njenem prepričanju potrebuje turizem, ki bo trajnostno naravnan. To pa bodo na Bledu le težko dosegli, dokler ne bodo zgradili obeh blejskih obvoznic, tako severne kot južne, je še opozorila Jana Špec.

Dosedanja direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar je kandidatu za novega direktorja zaželela, da bi imel predvsem podporo občine, saj je s tem povezan tudi obseg denarja, ki ga bodo dodelili zavodu. Novega direktorja, je dodala, še letos čakajo veliki izzivi, med drugim predstavitev na svetovni razstavi Expo v Milanu in svetovni pokal v veslanju na Bledu. Sama to delovno mesto zapušča z občutkom, da so v preteklih letih veliko naredili na področju razvoja blejskega turizma in imajo tudi marsikaj pokazati. »Na obdobje življenja, ko sem vodila Turizem Bled, imam zelo lepe spomine. To zame nikoli ni bila le služba,« je še dodala.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / sreda, 8. julij 2009 / 07:00

Recesija? Ne! Ena sama velika svinjarija!

Tudi letos so se maturantje prišli poklonit Prešernu, za njimi pa je ostalo tako kot po kakšnem orkanskem vetru. Po tleh so ležale prazne pločevinke in razbite steklenice. In to naj bi bila bodoča int...

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.