Deskar Žan Košir / Foto: arhiv GG

Košir zmagal v Bad Gasteinu

Bad Gastein – Slovenski deskar na snegu Žan Košir je zmagal na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Bad Gasteinu. V finalni vožnji paralelnega slaloma je za 23 stotink premagal Italijana Christopha Micka. Tretji je bil Nemec Patrick Bussler. V ženski konkurenci je zmagala Čehinja Ester Ledecka.

Košir je bil tudi edini od Slovencev, ki se mu je uspelo prebiti skozi kvalifikacije. Rok Marguč je bil 30., Jernej Demšar in Tim Mastnak pa sta bila 34. Rok Flander je bil 43., Jure Hafner pa 51. Pri dekletih je bila Gloria Kotnik 26.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 26. maj 2008 / 07:00

Legija borcev, ne kriminalcev

Isti letnik sva. Jaz novinar, moj sogovornik Robert Markuš vojak. Legionar. Oba petnajst let vsak v svojem poklicu. On se bo poleti upokojil, mene do pokojnine čaka še kakih 25 let dela.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 8. avgust 2017 / 16:01

Izročilo pastirjev živi še danes

V nedeljo so na Veliki planini obujali tradicijo izdelovanja trniča, velikoplaninskega sira, ki je v zadnjih letih doživel preporod in postaja pravi kamniški simbol.

Kronika / torek, 8. avgust 2017 / 16:01

Brunarica je pogorela

Pokljuka – Po poročanju centra za obveščanje so bili gasilci preteklo nedeljo nekaj čez pol sedmo uro zjutraj obveščeni o požaru v neposredni bližini Šport hotela na Pokljuki. Tam je iz za zdaj še...

Kronika / torek, 8. avgust 2017 / 16:00

Smrt planinca

V petek je na območju Storžiča umrl planinec, gorenjski reševalci pa so imeli konec tedna precej dela tudi s poškodovanci.

Slovenija / torek, 8. avgust 2017 / 15:59

Novakova najavila kandidaturo

V boj za mesto predsednice države se podaja tudi Ljudmila Novak. Kot pravi, želi ljudem povrniti zaupanje v državo in povezati Slovenijo.

Nasveti / torek, 8. avgust 2017 / 10:05

Ima vse, kar imajo veliki

Slovenska obala meri dobrih štirideset kilometrov, pa ima vse, kar imajo dežele z mnogo daljšo in večjo obalo. V Kopru lahko občudujete pristanišče, žerjave in kontejnerje, ki jih pretovarjajo dan...