Kranjskogorski župan Janez Hrovat in direktor RTC Žičnice Kranjska Gora Roman Slivnik ob podelitvi nagrad v Kitzbühlu

Mednarodni priznanji za Kranjsko Goro

Kranjski Gori v Kitzbühlu priznanje za najboljše slovensko smučišče, tamkajšnjemu hotelu Ramada Resort pa za najboljši slovenski smučarski hotel.

Kranjska Gora – Kranjskogorsko smučišče in tamkajšnji hotel Ramada Resort sta na svetovnem srečanju smučarskih središč v Kitzbühlu prejela mednarodni priznanji za najboljše slovensko smučišče in najboljši slovenski smučarski hotel. Kot so sporočili iz RTC Žičnice Kranjska Gora, prestižno priznanje World Ski Awards velja za smučarskega oziroma turističnega oskarja. »Za kranjskogorsko smučišče priznanje pomeni veliko spodbudo za delo naprej in veliko odgovornost pri realizaciji nadaljnjih projektov, med katerimi je v kratkoročnem razvojnem programu tudi postavitev gondole, ki bo povezala vrh Vitranca z dolino,« je v imenu kranjskogorskih žičničarjev povedala Klavdija Gomboc.

Nagrade je bil deležen tudi kranjskogorski hotel Hit Alpinea Ramada Resort Kranjska Gora, ki je bil tako že drugo leto zapored proglašen za najboljši smučarski hotel v Sloveniji. V sklopu tekmovanja za svetovne smučarske nagrade v Kitzbühlu je bilo sicer več kategorij turističnih ponudnikov iz 21 držav, glasovanje pa je potekalo od začetka junija do konca septembra letos.

V Kranjski Gori je v teh dneh vse nared za začetek zimske sezone, žičnične naprave pa bodo pognali takoj, ko bodo vremenske razmere dopuščale izdelavo umetnega snega.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 24. september 2021 / 10:20

Igorja pogrešajo od nedelje

V Kranju že od nedelje iščejo 44-letnega Igorja Žužka iz Čirč, ki je ta dan odšel od doma neznano kam. Svojce skrbi za njegovo zdravje in življenje.

Objavljeno na isti dan


Lukovica / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Obnovljeni vodni zbiralnik v Žirovšah

Žirovše - Minuli teden so v lukovški občini s slovesnostjo odprli pomembno pridobitev na področju oskrbe z vodo. Zaradi neurejenih razmer v vodovodnih ceveh po vsem Črnem Grabnu...

Šport / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Stresne ravninske etape

Tadej na Tour de France (2)

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Brez koalicije se počuti bolje

Mesec julij je v znamenju praznika občine Medvode, priložnost za pogovor z županom Stanislavom Žagarjem. Občino v tem mandatu prvič vodi brez koalicije.

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Apartmaji za potrebe golfistov

Kot kaže, se bo s spremembo zazidalnega načrta najbolj jugozahodna vrsta predvidenih sedmih individualnih hiš v naselju Brezovec spremenila v sedem objektov s po štirimi apartmaji za potrebe golfistov...

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Vrtec z novo ravnateljico

Z avgustom bo mesto ravnateljice Vrtca Medvode prevzela Škofjeločanka Romana Epih. V vrtec je vpisanih več otrok, kot je prostora.