Slab obisk kopališč

Letošnji julij je po količini padavin dosegel rekord v zadnjih sedemdesetih letih, malo sončnih dni pa je vplivalo tudi na izrazito manjši obisk letnih kopališč na Gorenjskem.

Kranj – Kranjsko letno kopališče zajema veliki plavalni bazen in dva otroška bazena, ki pa so bili glede na pretekla leta te poletne dni slabo obiskani. Glavni krivec za to je izključno slabo vreme, saj so ob lepem vremenu kopališče dopoldne obiskali upokojenci, popoldne pa družine z otroki. Kljub organizirani tedenski animaciji za otroke kopalni objekt v deževnih dneh ni privabil kopalcev.

Tudi Letno kopališče Radovljica, ki obsega olimpijski in otroški bazen ter okrepčevalnico, poleg tega pa svojim obiskovalcem omogoča različne športne aktivnosti, letos beleži slabši obisk kot prejšnja leta. »Glede na prejšnja leta se je število obiskovalcev skrčilo za več kot petdeset odstotkov, vendar upamo, da bo v avgustu obisk boljši, saj vremenoslovci napovedujejo lepše vreme. Kopališče sicer dopoldne in popoldne najpogosteje obiščejo družine, zvečer rekreativni plavalci, bazen pa je na voljo tudi gostom Kampa Radovljica,« pojasnjuje Polona Rob, upravnica radovljiškega kopališča in kampa.

Na letnem kopališču v Kropi ni stanje nič boljše, saj se je obisk zaradi za poletje neznačilnih vremenskih razmer zmanjšal za približno polovico. Po besedah predsednika ŠD Kropa Tomija Kržišnika en sam sončen dan ne privabi obiskovalcev, za to je potrebnih več dni lepega vremena. Kroparski bazen sicer redno obiskujejo domačini pa tudi kopalci iz drugih gorenjskih občin. Slednji se odpravijo tudi na kamniško letno kopališče Pod skalco. Kot je povedal Franci Kramar iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, je v primerjavi z lanskim in predlanskim letom letošnji obisk precej v upadu. Zaradi slabih vremenskih razmer se je število kopalcev zmanjšalo za več kot polovico. »Pričakujemo, da bo obisk močno povečan v mesecu avgustu. Večje število obiskovalcev pa pričakujemo tudi ob pokritju olimpijskega bazena v septembru, ko bomo v okviru Dnevov narodnih noš priredili pasje skoke v vode, česar v Sloveniji še ni bilo.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 14. maj 2013 / 17:10

Dogovor, pomemben za prihodnost

Dogovor med Srbijo in Kosovom o položaju srbskih skupnosti na Kosovu se zdi evropskemu poslancu Jelku Kacinu, sicer poročevalcu za Srbijo v evropskem parlamentu, enako pomemben kot konec hladne vojne...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Rešitev ali boj za stranke

Očitke ustanoviteljev portala Izberem.si, da večina upravnikov stavb od izvajalcev pobira nezakonite provizije, največja gorenjska upravnika zavračata in označujeta kot del oglaševalske taktike.

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Zlasti pozimi potrebujejo mir

Letošnja zima je s snegom in nizkimi temperaturami otežila življenje divjadi. Čeprav so živali prilagojene tudi na nizke temperature, pa bo naravna selekcija bistveno večja kot sicer, menijo na Lovski...

Razvedrilo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

An flet’n večer in peklenska zabava

Tradicionalni marčevski koncert je v Tržiču ponovno navdušil, Dvorana tržiških olimpijcev pa je tokrat kot glavnega glasbenega gosta gostila Prifarske muzikante. Poklonili so se tudi pokojnemu Francu...

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:04

Poudarek na razvoju prašičereje

V podjetju Meso Kamnik so prejšnji teden gostili župana Marjana Šarca. Predstavili so mu poslovanje in novo pakirno linijo, pogovarjali pa so se tudi o stavbi stare klavnice na Usnjarski, ki naj bi jo...

Nasveti / petek, 23. marec 2018 / 00:03

Pirin kruh s kefirjem in cimetovi polžki

Peka kruha še nikoli ni bila tako enostavna. Vse skupaj le zmešamo, nadevamo v pekač in malo počakamo. Iz pirine moke in kefirja dobimo tako dober kruh, da ga lahko jemo brez dodatkov in prav ničes...