Vaterpolisti zaključili sezono

Kamnik – Konec minulega tedna so se na prireditvi v Kamniku zbrali slovenski vaterpolisti. Najprej so moči na turnirju preizkušali vaterpolisti do 11 let. Na štirih tekmah državni prvak Triglav ni prejel zadetka, saj je najprej z 8 : 0 premagal Kamnik, sledila je zmaga z 12 : 0 proti Gorici, v polfinalu so bili boljši od Trsta z 9 : 0, v finalu pa še od Branika kar s 15 : 0. »Ponosen sem na fante, ki so pokazali, da se razvijajo v prave vaterpoliste, čeprav bo treba še veliko delati,« je po turnirju povedal trener Aleš Komelj. Sledila je prijateljska tekma dečkov do 15 let med domačim Kamnikom in Triglavom. Srečanje se je končalo s prijateljskim rezultatom 11 : 11. Sledilo je pokalno tekmovanje za dečke do 13 let. Tudi tu je bil najboljši Triglav pod vodstvom Aleša Komelja, ki je k naslovu državnega prvaka dodal še naslov pokalnega zmagovalca. V polfinalu je s 16 : 1 premagal vrstnike iz Kranja, mlade iz ekipe Kokre, nato pa v finalu s 13 : 4 še Kamnik, ki je v polfinalu premagal Bonfiko z 11 : 3.

Zbor vaterpolistov v Kamniku se je končal z veteransko tekmo med Kranjem 75 in Kamnikom.

Sezona 2013/2014 se je končala s pokalnim tekmovanje za mladince v Kopru (U19), kjer je novo lovoriko osvojil kranjski Triglav. Že pred tem so mladi Triglavani osvojil naslov državnih prvaka v vseh kategorijah, razen v članski: prejeli so pokale za naslov državnega prvaka do 11, 13, 15, 17 in 19 let.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 14. julij 2008 / 07:00

Tekmovali so in se družili

Po torkovem neurju, zaradi katerega so že tradicionalne atletske igre varovancev VDC Kranj prestavili za en dan, je bilo ozračje kot umito, tekmovalci pa nadvse razpoloženi za igre.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 14. junij 2018 / 20:16

Promet na Veliko planino bodo omejili

Veliko planino ob poletnih koncih tedna obišče tudi po pet tisoč obiskovalcev na dan, zaradi česar so preobremenjeni tako nihalka kot dostopna cesta in vsa parkirišča. Občina Kamnik bo zato cesto do R...

Kronika / četrtek, 14. junij 2018 / 20:15

Sjekloča in Bunc nista goljufa

Na kranjskem okrožnem sodišču se je z oprostilno sodbo končalo sojenje Rajku Sjekloči in Matjažu Buncu zaradi domnevne goljufije pri načrtovanju medicinskega centra v Šmartnem pri Cerkljah.

Razvedrilo / četrtek, 14. junij 2018 / 20:14

Plesni večer nad Kranjem

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Kranj je ob petdesetletnici poslovanja povabila na ples s podelitvijo priznanj za okrogle jubileje. Plesni večer je bil v Hotelu Bellevue na Šmarjetni Gori na...

Šport / četrtek, 14. junij 2018 / 20:11

Rekordno število atletov

Atletski klub Triglav je pripravil že 24. mednarodni atletski miting, udeležilo pa se ga je več kot devetsto mladih atletov in atletinj.

Razvedrilo / četrtek, 14. junij 2018 / 20:10

Polanc na Seuška rine

Hozentregarji so s pesmijo Moja dohtarca zmagovalci letošnjega 18. Večera slovenskih viž v narečju, Ansambel dveh dolin pa je kot zmagovalec občinstva prejel priljubljenega vandrovčka.