Z gradnjo planiške letalnice bo po stečaju Tehnika nadaljevalo podjetje Javna razsvetljava. / Foto: Gorazd Kavčič

Prenovo bo končal podizvajalec

Ljubljansko podjetje Javna razsvetljava, podizvajalec propadlega loškega gradbinca SGP Tehnik, bo dokončalo prenovo letalnice v Planici. Kljub nekajmesečni prekinitvi so pristojni prepričani, da bo projekt gradnje Nordijskega centra Planica zaključen v roku, to je do konca prihodnjega leta.

Planica – V Planici bodo ta teden vendarle nadaljevali gradnjo Nordijskega centra, natančneje gradnjo letalnice bratov Gorišek, ki jo je po odločitvi sodišča lahko prevzelo ljubljansko podjetje Javna razsvetljava, sicer v Planici podizvajalec podjetja SGP Tehnik Škofja Loka, ki je šlo jeseni v stečaj.

Po nekajmesečni prekinitvi bodo začeli delati ta teden. Če bo šlo po načrtih, bo gradnja končana še letošnjo jesen, ko naj bi bila končana tudi gradnja celovitega sistema preskrbe z vodo in poševnega dvigala.

Za tekaški del Nordijskega centra je bilo gradbeno dovoljenje izdano v začetku februarja; investitor je sklep o izbiri izvajalca objavil že v začetku aprila, a se je nanj pritožil eden od neizbranih ponudnikov. »Postopek je šel v revizijo. Pričakujemo, da bo državna revizijska komisija reagirala hitro in seveda nam v prid,« je še vedno optimističen Jelko Gros, direktor Nordijskega centra Planica. Ko bo izbran izvajalec, bodo sledili razpisi za tekaške proge, nogometno in otroško igrišče, adrenalinski park, opremo za organizacijo tekmovanj ter seveda osrednji objekt.

Rok za dokončanje vseh del v tem skupaj 43-milijonskem projektu del konec prihodnjega leta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 16. julij 2015 / 12:50

Mezgec najboljši tudi v krosu

Na državnem prvenstvu gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu, ki je v nedeljo potekalo v Kamniku, sta naslova državnih prvakov v članski konkurenci osvojila Tanja Žakelj in Luka Mezgec.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Lepo vreme, razgled in kopanje

Gorenjski glas in Mercator sta v sredo popeljala srečne izžrebance najprej na Vogel, kjer so se sprehodili do Mercatorjeve koče, vse o različnih hribih, ki jih vidimo z Vogla, pa jim je razložil...

Zanimivosti / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Po Jančmanu poimenovali pot

V soboto je bilo na Zelenici srečanje v spomin na Janeza Jermana, preminulega očeta smukača Andreja Jermana.

Zanimivosti / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Spoznala sta se v službi

Stanislav in Anamarija Stele sta v soboto na Loškem gradu obnovila šest desetletij staro ljubezen.

Zanimivosti / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Iz Švice prišlo 150 skavtov

Reteče – Na travniku pod Retečami so tabor postavili skavti iz bližine Berna v Švici. 5. julija so prišli s tremi avtobusi, skupaj jih je 150, od tega sto otrok, starih od deset...

Nasveti / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Spletna prijava na let z letalom

Veliko potujem z letalom. Na poti mi največ časa vzame urejanje formalnosti na letališču.