Skupinska fotografija je nastala po treningu, na katerem je bilo čutiti ponos, saj je bilo opravljeno dobro delo, in zavedanje, da smo skupaj močnejši.

Skupaj smo močnejši

V zadnjem času se predvsem zaradi težkih gospodarskih razmer večkrat znajdemo v dilemi: pomagati ali ne. Naše finančne pomoči so veseli šolarji, ki jim starši ne zmorejo plačati šolske malice, humanitarne organizacije, ki so dodobra izpraznile skladišča z osnovnimi prehranskimi paketi, žrtve naravnih nesreč in ujm, kot so pričujoče v Bosni in Srbiji, ne nazadnje pa so naše pomoči veseli tudi lačni otroci v Afriki.

Zadnja akcija, ki je močno povezala celo Slovenijo, je akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov za dveletnega Reneja Talića iz Renč pri Novi Gorici. Rene se je rodil z deformacijo desne noge, natančneje brez kosti fibule, zato se mu noga vse bolj krivi. Slovenski pediatri so predlagali amputacijo, in ker nismo zdravniki, o njihovih odločitvah težko sodimo, vendar smo najbrž vsi bolj naklonjeni možnosti, da Rene nogico obdrži, kot da mu jo odrežejo. Aktivnosti zbiranja sredstev za operacijo Renejeve nogice, s katero bi preprečili amputacijo, so uspešne, saj je družina operacijo, ki stane okoli 180 tisoč evrov, že plačala. Kljub temu pa bodo potrebovali še veliko denarja za rehabilitacijo. Pripravljenost pomagati so pokazale tudi številne mamice in dekleta iz Radovljice in okolice, vmes je bilo celo nekaj moških, ki so se v nedeljo zvečer odzvali povabilu organizatorke Alenke Košir in se udeležili prvega dobrodelnega VIIT treninga od petih načrtovanih, ki je potekal v telovadnici OŠ Antona Janše v Radovljici. Udeleženci so pod vodstvom Alenke in inštruktoric telovadili dobrodelno, prispevke je doniralo 62 udeležencev, skupni izkupiček treninga pa je znašal kar 663 evrov. Seveda je odveč poudariti, da so tudi vaditeljice trening tokrat izpeljale prostovoljno.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 15. junij 2007 / 07:00

Računalnik in jaz: Internet preko TV ekrana

Doma imamo vsi kopico aparatov in naprav. Štedilnik, mikrovalovna pečica, hladilnik, televizijski sprejemnik, videorekorder, glasbeni stolp … Za vsako od naprav potrebujemo priročnik, da...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Večina županov za, civilna iniciativa proti

Večina navzočih gorenjskih županov in predstavnikov občin na sestanku Konzorcija CERO je soglašala z lokacijo za predelovalnico odpadkov na Polici-Exoterm. Civilna iniciativa je proti.

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

V Kropi jih čaka še veliko dela

Osemnajstega marca je minilo pol leta od vodne ujme. Kropa kaže danes že precej drugačno podobo, vendar pa občino in državo čaka pri obnovi še veliko dela.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Za učinkovitejšo rabo energije

Občina si bo v prihodnje prizadevala za zmanjševanje rabe energije predvsem na področju javnih zgradb in stanovanj.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Gasilska zveza usposobila nove gasilce

Kranj - Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gašenja in reševanja v primeru požarov, elementarnih in drug...

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Prenovili zadružno stavbo

Kmetijsko gozdarska zadruga Sava je v Lescah prenovila zadružno stavbo.