Koktejli za vse okuse
Bled – V Kongresni dvorani šolskega hotela Astoria je potekalo že 9. barmansko tekmovanje G&T Cup, ki ga organizirajo študentje 2. letnika Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled s pomočjo mentorjev Petra Mihelčiča in Jožeta Zalarja. Gre za tradicionalno mednarodno tekmovanje, na katerem je sodelovalo 24 udeležencev šestih evropskih držav, poleg Slovenije še iz Češke, Slovaške, Avstrije, Portugalske in Hrvaške.
Letošnje tekmovanje je bilo kanček drugačno kot prejšnja leta, saj je temeljilo na sodelovanju med barmanom in kuharjem. Tako je bila naloga barmana narediti koktejl, kuhar pa je poleg tega pripravil okusen 'finger food', ki je dopolnjeval in sovpadal s koktejlom. Ocenjena sta bila vsak posamezno, nato pa je skupna ocena obeh določila zmagovalni dvojec. »Zaradi dvojne kombinacije smo potrebovali več sodnikov, tako so nam pri koktejlskem delu prišli na pomoč barmani iz Društva barmanov Slovenije, kuharski del pa so ocenjevali kuharji iz Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije,« je dejala koordinatorka tekmovanja Maša Mirtič.
Zmaga je odšla na Slovaško, tudi domačina Lea Gašperšič in Aleš Padovnik sta se odrezala odlično in osvojila izvrstno tretje mesto.