
Ko chef praznuje …
Ponovno so združili moči znani – lahko rečemo kar gorenjski chefi – Uroš Štefelin, Bine Volčič in Igor Jagodic. Sledenji je minuli teden praznoval rojstni dan.
Trije chefi očitno odraščajo. To se pozna tudi pri njihovi hrani, saj kreacije odražajo samostojnost, ustvarjalnost, prepričajo tako po okusu kot po videzu.
In gostje smo, ne da bi hoteli, favorizirali svojo jed ter izbirali med šestimi krožniki, kjer je vsak od naštetih kuharskih mojstrov pripravil dva. Bine se je poigral z okusi na način, da ni čudno, da so ga že pred prvo sezona resničnostnega šova Gostilna išče šefa označili kot pravega 'rock and roll' kuharja; Uroš je z uvodno jedjo na poseben način postregel najprej tlačenko, potem file kečige, ki spada v družino jesetrov; Igor pa je kot gostitelj – začetni večer tokratnih 3 Chefov je namreč potekal v restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu, znova navdušil z sladico. In čisto za konec je na meniju pisalo, da sledijo 'cigara, rum in čokolada', tako da smo prisotni pričakovali zaključek v 'kubanskem' stilu, smo pa na mizo sicer dobili vse našteto, a v modernejši in bolj sladki izvedbi: cigare so bile iz čokolade, polnjene z sladoledom, postrežene v dejanskem pepelniku, kjer je bil tudi pepel užiten, rum pa se je ujel v ljubek balonček v velikosti bombona.
Za uvod v kulinarično razvajanje je s pozdravnim govorom začela Dada Jerovšek. Mimogrede je še poskrbela za manjše presenečenje tudi pri treh kuharskih mojstrih, saj je voščila Igorju za 38. rojstni, dan, ki ga je praznoval 18. marca, in mu izročila v dar simpatično torto.
Da šefi resnično odraščajo, kar smo na začetku že omenili, je v nadaljevanju pričal tudi vsak postrežen krožnik, iz katerega se je dalo razbrati zgodbo, značilna tako za Uroša Štefelina, Bineta Volčiča kot slavljenca Igorja Jagodica.