Boštjan Čokl

Začeli bodo urejati proge

Po informacijah Boštjana Čokla doseženi dogovori z lastniki zemljišč omogočajo, da se bo konec aprila začelo urejanje smučarskih prog in izsekavanje na območju stare Koble.

Bohinjska Bistrica – Projekt smučišča 2864 nad Bohinjsko Bistrico se bo, kot kaže, po treh letih najrazličnejših ovir končno nadaljeval. “V torek smo imeli sestanek z lastniki zemljišč na starem smučišču Kobla in smo se dogovorili, da lahko pričnemo urejati smučarske proge, torej sekati les in izvajati druga ureditvena dela, saj za ta del ni potrebno gradbeno dovoljenje. S tem pa pridobimo nekaj časa,” je povedal idejni vodja projekta smučišča 2864 Boštjan Čokl iz podjetja MPM Engineering.

“Računamo, da bi sečnjo začeli konec aprila, najkasneje 15. maja pa naj bi dobili gradbeno dovoljenje. Letos bomo poskusili izvesti prvo fazo projekta, torej parkirišča, obnovo stare Koble, poslovne dele, obe gondoli – prvo od Bohinjske Bistrice do srednje postaje in drugo do vrha Koble. Oba sistema z vso podporo umetnega zasneževanja pa bi tudi letos še zagnali,” dodaja Čokl in pojasnjuje, da bi projekt smučišča z drugo fazo, ki vključuje gondolo na Slatnik in povezavo na Sorico, izvedli prihodnje leto.

Po informacijah investitorja čakajo še na spremembo zakonodaje o agrarnih skupnostih. “Lani smo zaradi nagajanja posameznikov zaprosili za spremembo zakonodaje, kar nam je tudi uspelo. Ta del problema so s tem uspešno rešili, sedaj ostaja še problem agrarnih skupnosti, kjer je ravno tako v pripravi sprememba zakonodaje, ki naj bi bila sprejeta do konca prihodnjega meseca. Ta bo omogočala gradnjo na območju agrarnih skupnosti brez stoodstotnega soglasja lastnikov skupnosti. Obstoječi zakon namreč zahteva takšno soglasje, čeprav je pol mrtvih ali niso vpisani v zemljiško knjigo. S spremembo zakona pa stoodstotno soglasje ne bo več potrebno.” Težave so tudi s podjetjem ŽTG Kobla, ki je upravljalo nekdanjo Koblo in obstaja samo še formalno. Po Čoklovih besedah ne prenehajo nagajati kljub več kot milijonu in pol evrov dolga in razprodaji vsega premoženja. Rešitev vidi v stečaju ŽTG Koble in določitvi stečajnega upravitelja, s katerim se bo morda mogoče dogovoriti. Vlogo za začetek stečaja naj bi že minuli teden vložili Občina Bohinj in Turizem Bohinj.

Strahu za delovanje smučišča kljub letošnji slabi zimi, ki je uničila sezono nižje ležečim smučiščem, ni. “Študije, ki smo jih opravili s svetovalnimi podjetji, kažejo, da se slabe zime pojavijo povprečno vsaka štiri leta, kar smo v projektu tudi upoštevali. Veliko pred­nost pričakujemo tudi od našega sistema umetnega zasneževanja, ki bo najmočnejši v Evropi na kvadratni meter. Naša največja prednost je, da imamo dovolj vode. Delamo smučišče po zgledu Italije ali Avstrije; če tam lahko deluje, ne vem, zakaj ne bi tudi pri nas,” zaključuje Boštjan Čokl.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 26. maj 2008 / 07:00

Cesta dokončno obnovljena julija

Republiška direkcija za ceste napoveduje, da bo v lanski ujmi poškodovana cesta v Kropi v celoti obnovljena julija letos.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 16. julij 2008 / 07:00

Domačini so siti hrupnih piknikov

Krajani Kočne so že lani podpisali peticijo proti piknikom, ki se dogajajo na travniku nad vasjo. Pred dnevi so vložili novo prijavo zaradi "Vukovega shoda".

Kamnik / sreda, 16. julij 2008 / 07:00

V Termah zadovoljni z obiskom

Snovik - Poletna turistična sezona je v polnem zamahu, ugodno vreme pa številne obiskovalce vabi tudi v Terme Snovik, ki jih vsak dan povprečno obišče po tristo kopalcev, v letoš...

Tržič / sreda, 16. julij 2008 / 07:00

Na Zelenici možna večstanovanjska gradnja

Na zadnji seji občinskega sveta v Tržiču so svetniki kljub okrnjeni sestavi sprejeli spremembe in dopolnitve prostorsko ureditvenih pogojev.

Zanimivosti / sreda, 16. julij 2008 / 07:00

Na rolerjih od Hodoša do Pirana

Medvoščanka Tina Hižar, nekdanja vrhunska športnica, javnosti poznana iz resničnostnega šova Bar2, je kot prva prerolala diagonalo čez Slovenijo.

Kronika / sreda, 16. julij 2008 / 07:00

Policista rešila nezavestnega voznika

Sedemindvajsetletni voznik je po nesreči blizu Loga v Bohinju brez zavesti obležal z obrazom v potoku Pirašica.