Usodno trčil v drevo

Vogel – Na Voglu se je v sredo dopoldne zgodila huda smučarska nesreča, v kateri je umrl 47-letni smučar, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Med smučanjem je zapeljal s smučarske proge in se zaletel v drevo, kljub prvi pomoči na kraju nesreče pa je podlegel poškodbam. Istega dne je na Voglu med smučanjem grdo padel še dvajsetletni smučar, ki se je pri tem hudo ranil in so ga s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico. Na smučišču Cerkno pa sta se v sredo zaletela smučarja, ki so ju oskrbeli reševalci in ju s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / torek, 26. maj 2009 / 07:00

Za posel ključni osebni stiki

Janez Bohorič, predsednik uprave družbe Sava, d. d., je od decembra 2007 častni konzul republike Makedonije v Sloveniji. V tej vlogi je bil tudi gostitelj srečanja makedonskega predsednika Gjorgeja Iv...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Njena dobra volja je nalezljiva

»Petdeset? Nič ne boli, le drug' dan glava,« je v smehu dejala Tatjana Germovnik s Kokrice pri Kranju kmalu zatem, ko je 23. januarja dopolnila petdeset let.

GG Plus / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Za odprtost učenja

Na mednarodni konferenci EDUvision 2013 v Ljubljani sta dva dijaka Šolskega centra Kranj mini računalnik RaspberryPi predstavila kot dober učni pripomoček za šole.

GG Plus / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Druženje radovednih

V Osnovni šoli Orehek so prvo soboto v februarju pripravili že drugo srečanje gorenjskih osnovnošolcev in njihovih mentorjev v okviru Festivala naše prihodnosti.

GG Plus / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Dijaki naj sledijo svojim željam

Študijska namera ni rezultat enega pogovora s kariernim svetovalcem, ampak je proces, ki zahteva svoj čas, opozarja Vesna Smolej Vrzel iz šolske svetovalne službe Gimnazije Jesenice.

Rekreacija / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Bam.Bijeva nova sezona

Pred startom v novo sezono so najprej zaključili preteklo.