Njoki s paradižnikovo omako in piščancem

Ni potrebno, da imate veliko dragih sestavin za pripravo okusnega obroka. Njoki s paradižnikovo omako in piščancem vsebujejo razmeroma poceni in zdrave sestavine.

Sestavine so navedene približno za dve osebi.

Za pripravo njokov (krompirjevih svaljkov) potrebujete: 50 dag krompirja, sol, 1 žlico jogurta, 1 jajce, 20 dag moke, 5 dag pšeničnega zdroba.

Krompir olupite in skuhajte v slani vodi. Kuhanega odcedite in še vročega pretlačite. Dodajte jajce, moko, zdrob, jogurt, malo soli ter vse sestavine pregnetite, tako da dobite testo. Iz testa oblikujte debel svaljek, ki ga razrežete na manjše koščke, te pa oblikujte v svaljke. Skuhajte jih v slanem kropu, kjer naj vrejo približno deset minut.

Nasvet: Pomembno je, da hitro zgnetete testo in oblikujete svaljke, v nasprotnem primeru testo zvodeni. Njoki so vsestranska jed, lahko jih uživate v kombinaciji z različnimi omakami, ali jih zabelite z drobtinami in posujete s sladkorjem.

Za pripravo omake potrebujete: 30 dag piščančjega fileja, 40 dag paradižnika, 1 žlico moke, 2 žlici jogurta, sol, baziliko, 1 čebulo, 1 žlico olivnega olja.

Piščanca narežite na manjše kose, ga osolite. Na olju prepražite olupljeno in narezano čebulo, dodajte piščanca in ga pecite približno pet minut, da dobi zlato skorjico. Paradižnik narežite na manjše koščke ter ga vmešajte k piščancu. Vse skupaj osolite, dodajte žlico moke, baziliko in jogurt in vse dobro premešajte. Na zmerni temperaturi kuhajte še deset minut. Nazadnje v omako stresite še kuhane njoke, pokuhajte tri minute ter servirajte jed na krožnik.

Nasvet: Če nimate svežega paradižnika, uporabite vloženega. Za bolj bogat okus pripravljeno jed posujte z naribanim sirom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / torek, 9. november 2021 / 10:30

Praznik luči v Kranju

Ekipa Stolpa Pungert bo v četrtek pripravila martinovanje tudi za otroke. »Tradicionalen način otroškega praznovanja martinovega v Evropi je hoja z lučkami in petje,« je pojasnila Urška Košir. Na n...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 18. oktober 2011 / 07:00

Adriatic Slovenica posluje z dobičkom

Ljubljana - Zavarovalnica Adriatic Slovenica je v prvem letošnjem polletju zbrala 136,3 milijona evrov kosmate zavarovalne premije ali za dva odstotka več kot v primerljivem lans...

Radovljica / torek, 18. oktober 2011 / 07:00

Slovesnost ob krajevnem prazniku

Lancovo - V nedeljo so pri spomeniku talcem na Lancovem ob krajevnem prazniku pripravili tradicionalno spominsko slovesnost. Slavnostni govornik na prireditvi je bil letos predse...

Šport / torek, 18. oktober 2011 / 07:00

Po izpadu iz pokala še poraz v ligi

Košarkarji KK Šenčur Gorenjska gradbena družba so minuli teden v domači dvorani odigrali povratno tekmo Pokala Spar z ekipo Slovana. Po porazu za 21 točk razlike na gostovanju so tokrat igrali ne...

Zanimivosti / torek, 18. oktober 2011 / 07:00

Prebivalci Jesenic bodo konec leta nakupovali na novi tržnici

Tri kratka vprašanja smo zastavili prebivalcem Jesenic. Sodelovali so v velikem številu, saj je na naša vprašanja odgovarjalo več kot tisoč prebivalcev. Do konca leta bo na Stari Savi zgrajena no...

Gospodarstvo / torek, 18. oktober 2011 / 07:00

Danes izbor kmetice leta

Kranj - Zveza kmetic Slovenije bo v počastitev svetovnega dneva kmetic danes, v torek, na prireditvi v Zagorju razglasila kmetico leta. Za laskavi naziv se bo potegovalo šestnajs...