Okusi Kamnika odslej tudi v knjižici receptov
Kamnik – Občina Kamnik, ki se je skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik lani kot prva občina v Sloveniji lotila vzpostavitve sistema kulinarične prepoznavnosti in izbrala tipične jedi s svojega območja, je projekt slabo leto dni po zagonu že nadgradila.
Okusi Kamnika, ki so bili izbrani s pomočjo etnologa Janeza Bogataja, so se že dobro prijeli pri nekaterih kamniških gostincih in njihovih gostih, zdaj pa so zbrani tudi v knjižici z recepti z naslovom Okusi Kamnika na vsako mizo. V knjižici z odličnimi fotografijami so zbrani izvirni recepti za najbolj prepoznavne kamniške jedi (in pijače), in sicer: pijačo rušovec, gamsovo juho s pečenim štrukljem in gamsovim nadevom, prigrizek s kajžerco, žlinkrofe s kajžerco in trničem, trnič s polento in regratom, špinačne žličnike s trničem, tuhinjsko filo, tuhinjsko postrv s kašo in gomoljno zelenjavo, tuhinjske postrvje rezine, divjačinski golaž, telečje vampe v štruci, rajželjc z mladimi koprivami, ocvrte jagnječje zarebrnice s trničem, zvitek z gorčico in brstični ohrovt z ženofom in kloštrsko kremšnito.
Recepte so prispevali znani kamniški gostinci in člani združenj, knjižica pa je za dva evra na voljo v prostorih Turistično informacijskega centra Kamnik.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
