Od leve Marko Mravlja, Bojan Bučar in Matjaž Gregorič / Foto: Matic Zorman

Novo igrišče z umetno travo

V Naklem so odprli nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 60 krat 40 metrov.

Naklo – »Nogomet ima v Naklem dolgoletno tradicijo in z novim igriščem z umetno travo, ki smo ga postavili s sredstvi občine Naklo in Fundacije za šport, upamo, da bo ta kolektivni šport, kjer se izkaže moč volje celotne ekipe, dobilo nov zagon,« je v nagovoru ob petkovem odprtju nogometnega igrišča z umetno travo izpostavil Matjaž Gregorič, predsednik Nogometnega kluba Naklo. Za igrišče v velikosti 60 krat 40 metrov je Fundacija za šport prispevala približno 31 tisoč evrov, iz občinskega proračuna so jim najprej zagotovili 60 tisoč evrov, z nedavnim rebalansom proračuna pa še dodatnih 20 tisoč evrov. Nekaj je bilo tudi pomoči donatorjev pa veliko ur prostovoljnega dela. Nakelski župan Marko Mravlja je dejal, da je bil do projekta, ki sta mu ga predstavila Gregorič in Zdravko Cankar, sprva skeptičen, predvsem zaradi »visokih številk, zaradi katerih se mu je zvrtelo v glavi«, ko pa se je izkazalo, da bo del denarja prispevala tudi Fundacija za šport, je bil strošek za občino bolj sprejemljiv. »Veseli me je to, da se je pri projektu izkazalo dobro sodelovanje v naši družbi, tudi občinskih svetnikov, ki so potrdili projekt, pa občanov … Vsak evro, ki ga investiramo v naše otroke, se trikrat povrne. Upam, da bo igrišče polno od jutra do večera,« je še dejal župan. Prednost treniranja bodo sicer imeli nogometaši, bo pa igrišče na voljo tudi drugim športnim društvom in zainteresiranim.

»Fundacija za šport je ponosen partner v tem projektu, uspeli ste med več kot 1200 projekti, ki so letos prispeli na naš naslov,« je povedal Bojan Bučar, predstavnik Fundacije za šport. Kot zanimivost: umetna trava je »Field turf«, prav takšno imajo v vadbenem centru Barcelonini nogometaši.

V Nogometnem klubu Naklo je registriranih prek sto igralcev v mladinskih selekcijah. »Članska ekipa je pomlajena, vrnil se je trener Drago Pušić. Ekipa se uigrava, spomladi pa že pričakujemo kak rezultat,« je še povedal predsednik kluba. Novo igrišče je blagoslovil župnik Janez Zupanc. Uradnemu odprtju sta sledili tekmi med domačimi nogometaši in nogometaši celovškega kluba SAK.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 15. julij 2014 / 11:43

Kdor živi od gozda, vedno ravna kot skrben gospodar

»Od strica sem podedoval polne, z lesom bogate gozdove in takšne bi rad prepustil tudi svojemu nasledniku,« pravi Alojz Jagodic s Svetega Lenarta, dobitnik letošnjega priznanja za najbolj skrbnega las...

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Varne šolske poti so skrb vseh

Ukrepi za večjo prometno varnost otrok se ponavadi začnejo šele nekaj dni pred začetkom šolskega leta, poostren policijski nadzor v prvih dveh tednih.

Gorenjska / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Vozni redi so prilagojeni

V avtobusnem in železniškem prometu so pripravljeni na začetek šolskega leta. Odhode avtobusa so prilagodili tudi za Srednjo biotehniško šolo v Strahinju.

Škofja Loka / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Študenti po znanje v tujino

Študenti se v zadnjih letih vse pogosteje odločajo za šolanje, študij ali prakso v tujini. Med njimi sta tudi Tomaž Draksler in Tina Stanovnik iz Škofje Loke.

Gorenjska / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Prvošolčki se veliko naučijo

"Za vstop v šolo je najbolj pomembna otrokova samostojnost in delovne navade, bolj kot to, ali zna pisati in računati," pravijo učiteljice, ki bodo v ponedeljek prvošolčke sprejele na OŠ Ivana Groharj...

Gorenjska / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Za enega šala, za drugega žalitev

Obredi, povezani s sprejemi prvošolcev v srednjih šolah, so po mnenju nekaterih lahko zelo nasilni in žaljivi.