Škofjeloški karateisti so si s 109 točkami priborili drugo mesto med šolami. / Foto: arhiv KZG

Mladi upi karateja

V šolskem letu 2015/2016 je Karate zveza Gorenjske že tretje leto zapored uspešno izpeljala osnovnošolsko ligo v karateju, na kateri je nastopilo več kot sto učenk in učencev iz tridesetih slovenskih osnovnih šol.

Zvezi so pri organizaciji štirih krogov lige pomagale nekatere osnovne šole in karate klubi, tekmovanja pa so potekala v Naklem, Bohinjski Bistrici, Škofji Loki in Novi Gorici. Mladi gorenjski karateisti so v skupnem seštevku osvojili kar petnajst odličij: štiri zlata, šest srebrnih in pet bronastih.

Svojo šolo so najbolje zastopali učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, drugo mesto je zasedla OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, tretje pa OŠ Jakoba Aljaža Kranj. Najuspešnejši so na junijski zaključni prireditvi v Čirčah za svoje dosežke prejeli pokale, osnovnošolska liga pa je brez dvoma dokaz, da so med nami nadarjeni mladi karateistke in karateisti, ki bodo s svojim znanjem, trdim delom in voljo v prihodnosti dosegali odlične rezultate.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Humor / petek, 19. junij 2009 / 07:00

Smučat, plavat, smučat, plavat ...

Takole nekako ta trenutek najbrž razmišlja evropski komisar za širitev Oli Rehn. Borut in Ivo sta mu namreč poslala odgovora na njegov predlog o razrešitvi mejnega spora. Mali Brat sem uspel prestreči...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Čezmejno sodelovanje gasilcev

Podnart - Na nedavnem prevzemu novega gasilskega vozila v Podnartu so sodelovali tudi gasilci iz Sel-Borovnice na Koroškem, ki so prišli v Podnart skupaj z županom Sel Engelberto...

Prosti čas / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Le še streljaj od albuma

Ansambel Veseli Gorenjci je tudi minulo nedeljo, ko je razveseljeval obiskovalce na zaključku Čipkarskih dni v Železnikih, dokazal, da si je nadel pravo ime.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Prvi častni občan je Stanko Košir

Najvišje občinsko priznanje - naziv častni občan bo prejel Stanko Košir iz Gozd-Martuljka za ohranjanje izročila Rut.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Je edina možnost zdravnik iz tujine?

Vodja zdravstvenega doma Janko Kersnik dvomi, da bodo v Kranjski Gori dobili tretjega zdravnika.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Na olimpijadi pred skoraj 60 leti

Karel Klančnik, rojen Mojstrančan, je eden tistih, ki je močno zaznamoval zgodovino razvoja skakalnega športa v Gornjesavski dolini.