Škofjeloški karateisti so si s 109 točkami priborili drugo mesto med šolami. / Foto: arhiv KZG

Mladi upi karateja

V šolskem letu 2015/2016 je Karate zveza Gorenjske že tretje leto zapored uspešno izpeljala osnovnošolsko ligo v karateju, na kateri je nastopilo več kot sto učenk in učencev iz tridesetih slovenskih osnovnih šol.

Zvezi so pri organizaciji štirih krogov lige pomagale nekatere osnovne šole in karate klubi, tekmovanja pa so potekala v Naklem, Bohinjski Bistrici, Škofji Loki in Novi Gorici. Mladi gorenjski karateisti so v skupnem seštevku osvojili kar petnajst odličij: štiri zlata, šest srebrnih in pet bronastih.

Svojo šolo so najbolje zastopali učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, drugo mesto je zasedla OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, tretje pa OŠ Jakoba Aljaža Kranj. Najuspešnejši so na junijski zaključni prireditvi v Čirčah za svoje dosežke prejeli pokale, osnovnošolska liga pa je brez dvoma dokaz, da so med nami nadarjeni mladi karateistke in karateisti, ki bodo s svojim znanjem, trdim delom in voljo v prihodnosti dosegali odlične rezultate.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 30. november 2010 / 07:00

Sneg pobelil dolino

V Kranjski Gori je zapadlo več kot pol metra snega, trenutna povprečna višina snežne odeje na Kredarici pa je 230 centimetrov. Ponekod so že urejene proge za tek na smučeh.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 28. julij 2016 / 20:04

Zelišča

Poletje je čas uspevanja in nabiranja zelišč. Posadim jih v vrt in nabiram jih v naravi. Materino dušico nabiramo na Krvavcu. V začetku julija se vsako leto odpravimo na Krvavec in nabiramo to čude...

Razvedrilo / četrtek, 28. julij 2016 / 20:04

Pil sem, draga, pil tvoj vonj, ki diši …

… je v petek na vrtu Tržiškega muzeja prepeval Istran Rudi Bučar, ki je skupaj z Istrabendom navdušil zbrane, željne istrske ljudske in avtorske folk glasbe.

Mularija / četrtek, 28. julij 2016 / 20:03

Mladi upi karateja

V šolskem letu 2015/2016 je Karate zveza Gorenjske že tretje leto zapored uspešno izpeljala osnovnošolsko ligo v karateju, na kateri je nastopilo več kot sto učenk in učencev iz tridesetih slovenskih...

Rekreacija / četrtek, 28. julij 2016 / 20:03

S kolesom po 'puklih'

Pokal polanskih puklov že šesto sezono združuje lokalne organizatorje kolesarskih prireditev v Poljanski dolini.

Kultura / četrtek, 28. julij 2016 / 20:01

Radi pojejo o gorah

Na nedavnem odprtju spominske razstave del Jožeta Megliča so svojemu rojaku v čast zapeli Lomski fantje in navdušili obiskovalce. V načrtu imajo zgoščenko.