Niko Stržinar, vodja Pokala polanskih puklov

S kolesom po 'puklih'

Pokal polanskih puklov že šesto sezono združuje lokalne organizatorje kolesarskih prireditev v Poljanski dolini.

Hotavlje – S kolesarskim vzponom na Stari vrh se je prejšnjo soboto začela nova sezona Pokala polanskih puklov. Letos je program vzponov malce drugačen od tradicionalnega, saj je po tekmi na Stari vrh mesec premora, nato pa bo na vrsti Javorč, šele konec avgusta pa Pasja ravan. Za zaključek pokala bosta v septembru pa še vzpona na Lubnik in Blegoš.

»Pokal polanskih puklov je sestavljen iz petih dirk. Po dirki na Stari vrh bo 20. avgusta na sporedu Javorč, teden dni kasneje pa Pasja ravan, ki je bila običajno na sporedu konec julija ali na začetku avgusta. Nato bo 11. septembra vzpon na Lubnik, za konec pa še finale z dirko na Blegoš, ki bo 18. septembra. Načeloma so to prvotno cestni vzponi, le Blegoš je gorski. Vseeno smo se odločili, da tudi na Blegoš letos ne bo več omejitve glede izbire kolesa,« pravi Niko Stržinar iz ŠD Marmor Hotavlje, ki vodi Pokal polanskih puklov.

»Lani se je prireditev v okviru Pokala polanskih puklov udeležilo okoli 350 kolesarjev, nekaj jih je sodelovalo čisto na vseh, kar precej pa na nekaterih od njih. Prireditve, čeprav so športne, še zdaleč niso namenjene zgolj tekmovanju, ampak predvsem promociji Poljanske doline in možnosti rekreativnega kolesarstva v naših krajih. Prav tako je namenjena tistim, ki se neradi udeležujejo tekem, češ da niso dovolj dobri. Pokal polanskih puklov je namenjen ravno temu, da si vsak upa priti na tekmo, da v cilju vsakega počakamo. Pomembno je, da si upaš usesti na kolo,« pravi Niko Stržinar, ki je vesel, da so se organizatorjem iz Poljanske doline pred tremi leti pridružili tudi Ločani z vzponom na Lubnik.

»Že na začetku je bil naš namen, da se združimo bolj izkušeni organizatorji in tudi drugi ter si pomagamo z izmenjavo izkušenj pa tudi delitvijo stroškov za prireditve. Do sedaj smo tekme organizirali v sedmih kategorijah in so bile večina namenjene rekreativcem, letos pa smo se prvič odločili tudi za kategorijo elite, s tem da jih ne bomo izpostavljali že med dirkami, ampak le na zadnji dirki na Blegošu. Tudi absolutno najboljše v pokalu bomo razglasili šele ob koncu. So pa zmagovalci po kategorijah po vsaki dirki nagrajeni z domačimi dobrotami,« je tudi povedal Niko Stržinar, ki je vesel, da se poleg domačinov dirk udeležujejo tekmovalci in rekreativci z vseh koncev Gorenjske in tudi drugih delov Slovenije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 1. december 2010 / 07:00

New York, New York ...

To je spektakel! Tekel sem tudi maraton v Berlinu, kjer vse teče z nemško natančnostjo, v New Yorku je pa šov … Newyorški maraton je res doživetje, ki ga lahko opišeš z eno samo besedo – NORO. Di...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 28. julij 2016 / 20:04

Zelišča

Poletje je čas uspevanja in nabiranja zelišč. Posadim jih v vrt in nabiram jih v naravi. Materino dušico nabiramo na Krvavcu. V začetku julija se vsako leto odpravimo na Krvavec in nabiramo to čude...

Razvedrilo / četrtek, 28. julij 2016 / 20:04

Pil sem, draga, pil tvoj vonj, ki diši …

… je v petek na vrtu Tržiškega muzeja prepeval Istran Rudi Bučar, ki je skupaj z Istrabendom navdušil zbrane, željne istrske ljudske in avtorske folk glasbe.

Mularija / četrtek, 28. julij 2016 / 20:03

Mladi upi karateja

V šolskem letu 2015/2016 je Karate zveza Gorenjske že tretje leto zapored uspešno izpeljala osnovnošolsko ligo v karateju, na kateri je nastopilo več kot sto učenk in učencev iz tridesetih slovenskih...

Rekreacija / četrtek, 28. julij 2016 / 20:03

S kolesom po 'puklih'

Pokal polanskih puklov že šesto sezono združuje lokalne organizatorje kolesarskih prireditev v Poljanski dolini.

Kultura / četrtek, 28. julij 2016 / 20:01

Radi pojejo o gorah

Na nedavnem odprtju spominske razstave del Jožeta Megliča so svojemu rojaku v čast zapeli Lomski fantje in navdušili obiskovalce. V načrtu imajo zgoščenko.