O prometu v Šenčurju

Tokrat smo tri kratka vprašanja postavili prebivalcem Šenčurja. Sodelujoče v anketi smo vprašali, kako bi moralo biti urejeno parkiranje na javnih površinah in kateri projekt bo po njihovem mnenju najprej realiziran. Zanimalo nas je tudi, kako bi anketirani umirili promet skozi Šenčur.

42 odstotkov vprašanih meni, naj parkiranje ostane urejeno tako, kot je, slaba tretjina sodelujočih je odgovorila, naj občina zgradi dodatne parkirne prostore, dobra petina anketiranih bi uvedla parkirnino, s tem da naj bi bila prva ura parkiranja brezplačna.

Dobra polovica vprašanih meni, da bo od naštetih projektov najprej realizirano krožišče pri poslovni coni Šenčur, v skoraj enakih deležih pa so sledile navedbe naslednjih projektov: preureditev ceste Šenčur–Kranj v štiripasovno cesto, državna cesta Britof–Hotemaže in dom starejših občanov v Šenčurju. Desetina sodelujočih na vprašanje ni odgovorila.

Da hitrost v Šenčurju sploh ni problem, je odgovorilo 40 odstotkov anketiranih, četrtina vprašanih meni, da bi bil najbolj učinkovit ukrep postavitev hitrostnih ovir, petina sodelujočih bi promet umirila z večjo prisotnostjo policije, desetina pa z radarskimi kontrolami.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas za našo anketo. Če bi želeli Gorenjski glas redno prebirati, nas lahko pokličete v Klicni studio slepih na številko 04/51 16 440 in si ob naročilu izberete eno od daril.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sobota, 14. julij 2012 / 07:00

Šolske potrebščine za šolarje

Klub mladih Šenčur do konca poletja zbira šolske potrebščine za šenčurske šolarje.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 22. avgust 2007 / 07:00

Ugodna posojila ribniškega sklada

Javni sklad za regionalni razvoj je razpisal ugodna posojila za kmete, podjetnike in občine.

Zanimivosti / sreda, 22. avgust 2007 / 07:00

Biserna poroka pri Pičulinovih

Po šestdesetih letih skupnega življenja sta spet stopila pred matičarja Marica in Otilij Pičulin iz Kranja.

Šport / sreda, 22. avgust 2007 / 07:00

S sankami po progi v Lajšah

Atraktivno tekmo za Veliko nagrado Evrope v sankanju na saneh s koleščki ta konec tedna pripravljajo po na novo asfaltirani cesti v Lajšah nad Železniki.

Šport / sreda, 22. avgust 2007 / 07:00

Balinarji so bili tudi mokri

Kar 58 balinarjev in balinark se je udeležilo tradicionalnega, letos že dvajsetega balinarskega maratona, ki so ga na domačem balinišču pripravili člani balinarske sekcije pri Športnem društvo Podnart...

Zanimivosti / sreda, 22. avgust 2007 / 07:00

Glasov piknik v Besnici med prijaznimi ljudmi

Na prvi piknik za naročnike Gorenjskega glasa smo povabili tiste, ki so letos stari prav toliko kot Gorenjski glas - šestdeset let. Piknik je bil v Besnici, kjer imamo tudi največ naročnikov Gorenjske...