Posebna jed: Buhtel Golica
Jesenice - Med planinci, ki so v zadnjem času obiskali Kočo na Golici, se je razširil glas o posebni jedi, ki jo pripravlja oskrbnica Ljubica Konkolič. Gre za Buhtel Golica, ki ga Ljubica pripravlja po več kot sto let starem receptu iz Slovaške. Ljubica je namreč po rodu s Slovaške, a se je primožila na Gorenjsko. Ljubica Buhtel Golica postreže kot glavno jed ali kot sladico in med planinci je menda prava uspešnica. Koča na Golici 1582 metrov visoko je v teh poletnih dneh dobro obiskana, oskrbnica Ljubica in njena pomočnica Jožica Rižnar ter gospodar Ciril Razinger se trudijo, da je koča prijazna do vseh planincev, ki jih obiščejo. Mnogi med njimi se povzpnejo na vrh 1835 metrov visoke Golice. Največ obiskovalcev Golice pa je seveda v maju, ko njena pobočja pobelijo narcise. Koča na Golici, ki jo upravlja Planinsko društvo Jesenice, bo odprta še do konca septembra, je povedal predstavnik društva Janko Rabič.