Predstavniki Društva barmanov Slovenije v Grčiji (aleš Ogrin, Štefan Horvat, Anica Oblek, Franci Pišek, Janko Horvat, Dušan Furar, Miro Brlogar) (Foto: arhiv tekmovanja)

Moja soba in tvoj konj

Estradnice dobivajo sobe, fotografi razstavljajo, ljudje še vedno berejo z Manco, šport je zanimiv le, če je res ekstremen, v Celovcu bodo preskakovali ovire in razkazovali konje, slovenski barmani pa so obiskali Grčijo.

Pred časom so Ljubljano obiskali direktor sejmišča v Celovcu, dr. Bernhard Erler, vodja sejemskega projekta Manfred Krammer ter predsednik celovškega jahalnega kluba Horsemania Carinthia Klagenfurt Gerhard Hiesel. Predstavili so Konjeniški sejem Alpe-Jadran ter Hypo praznovanje Koroškega društva ljubiteljev konj. Oboje poteka sočasno na sejmišču v Celovcu od 26. do 29. oktobra. V sklopu omenjenih prireditev bo tudi Mednarodni turnir v preskakovanju ovir.

V grški Halkidiki pa je v začetku oktobra potekal 55. svetovni kongres barmanov, 32. svetovno prvenstvo v mešanju barskih pijač, v kategoriji long drink in 7. svetovno prvenstvo v atraktivni pripravi koktajlov. Kongresa in prvenstva se je udeležila tudi slovenska delegacija barmanov, tekmovanja pa 49 barmanov iz vsega sveta. V pripravi long drink je Društvo barmanov Slovenije zastopal Rok Dobnikar iz Sv. Katarine nad Ljubljano. Zasedel je končno šesto mesto. V atraktivni pripravi koktajlov pa barman Aleš Prestor iz Radomelj pri Domžalah. Bil je triindvajseti. Slovenci smo se najbolje odrezali ekipno (Aleš Ogrin, Ocepek Slavko, Božidar Kozlovič, Rok Dobnikar), saj smo bili drugi. Takoj za Finci.

V grosupeljskem Kongu so se odločili, da sobe v hotelu poimenujemo po znanih osebnostih, ki pri njih nastopajo in jih opremijo z vzorci po njihovem izboru. Prva je eni od sob poklonila svoje ime hrvaška pevka Danijela Martinovič, naslednja pa bo že to soboto legendarna Tereza Kesovija.

Rekreativni Gorenjci so se znašli na progi Gorskega maratona štirih občin (Tolmin, Bohinj, Cerkno, Železniki) - GM4O. Janez Udovič, Darko Kristanc, Iztok Boltez in Janez Marn so uspešno prehodili (pretekli) ekstremno varianto maratona trikrat. Z izjemo slednjega maratonca, so se uspešno med prvimi vpisali v Klub GM4O že konec septembra. Čas: 22 ur 12 minut.

V Gorici je potekalo 8. Fotosrečanje, ki ga tradicionalno prireja Fotoklub Skupina 75 iz Števerjana. Letos so povabili tudi fotoklub Janez Puhar iz Kranja, dela pa je prispevalo 32 avtorjev. Skupina se je predstavila z zanimivim kolažem, kot gostujoči fotografi pa so se predstavili še Mitja Juren, Arnald Grundner, Miljenko Marotti, Stojan Kerbler in Janez Pelko.

Manca Košir uspešno zapolnjuje svoje dneve. Najbolj se je prijel njen bralni krožek Beremo z Manco in pred časom smo jo lahko srečali v družbi pisateljice Brine Svit in predsednika uprave Mercatorja, Žige Debeljaka. Beseda je tekla o Brinini knjigi Odveč srce, kjer glavna junakinja romantične zgodbe Lile spozna zdravnika, ne boste verjeli kje - na Bledu.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / torek, 19. junij 2007 / 07:00

Manjka le še internet

S pomočjo evropskega projekta Pusemor in v sodelovanju z občino Gorenja vas-Poljane so v Lučinah odprli e-center in središče za druženje vaščanov.

Objavljeno na isti dan


Medvode / ponedeljek, 7. maj 2018 / 18:27

Aktivno varstvo za starejše

V Centru starejših Medvode so predstavili novo storitev, dnevno varstvo za starejše, ki že poteka.

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. maj 2018 / 18:25

Vse večja nasprotja med javnim in zasebnim

»V mestnih gozdovih so vse večja nasprotja med zasebnim in javnim interesom,« ugotavlja gozdar Martin Umek in pri tem za zgled dobrega gospodarjenja z mestnimi gozdovi daje Mestno občino Celje.

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. maj 2018 / 18:23

Slovenci precej zadržani do skladov

Čeprav smo med bolj varčnimi narodi v Evropi, pa Slovenci še vedno največ varčujemo v gotovini in depozitih, le malo se odločamo za naložbe v vzajemne sklade.

GG Plus / ponedeljek, 7. maj 2018 / 18:22

Restavratorski oddelek

Gorenjski muzej si je že štiri leta po ustanovitvi pridobil delovno mesto restavratorja, ki ga je zasedel mag. Borut Sajovic, akademski kipar in restavrator specialist. V začetnih petdesetih letih...

GG Plus / ponedeljek, 7. maj 2018 / 18:07

Na Bledu pognal korenine

Naziv častni občan Bleda so letos podelili tudi zdravniku Branku Brodniku, ki je še po upokojitvi izredno dejaven – ne samo na svojem strokovnem področju, ampak še na mnogih drugih, saj se ukvarja tud...