Čebelarji vabijo na dan odprtih vrat

Brdo pri Lukovici - V petek, 15. junija, bo Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev. Okoli sto čebelarskih društev iz vse Slovenije bo na ta dan prikazalo obiskovalcem različna čebelarska opravila in pripomočke ter jim predstavilo pomen čebel za lokalno okolje, člane čebelje družine, čebelje bivališče in točenje medu. Večina društev bo postavila tudi stojnico, na kateri bodo poleg medu na ogled tudi drugi čebelji pridelki in izdelki iz medu. Med udeležence bodo razdelili zgibanko z naslovom Čebelar se predstavi, ki vsebuje zanimive informacije o čebelarstvu v Sloveniji. V čebelarski zvezi si želijo, da bi dan odprtih vrat postal tradicionalen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 25. september 2008 / 07:00

Z glasbo za Zemljo

Prihodnji torek, 30. septembra, bo v Prešernovem gledališču v Kranju predpremierna uprizoritev ekološkega muzikala Damjane Golavšek z naslovom Čarovnije Protipackarije.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 5. junij 2014 / 13:34

Matevž »izgubil očetovstvo«

Na sojenju Matevžu Logarju iz Podvrha zaradi nezakonitega zadrževanja rjavega medveda je pričal obtoženčev oče in skušal čim bolj razbremeniti sina.

Šport / četrtek, 5. junij 2014 / 13:28

Primožič drugi na Madžarskem

Na 212 kilometrov dolgem teku okoli Blatnega jezera na Madžarskem je gorenjski ultramaratonec Lojze Primožič zaostal le za rekorderjem in zmagovalcem Ivanom Cudinom.

Bled / četrtek, 5. junij 2014 / 13:27

Trikotničarka pod nadzorom

Več kot sto potapljačev se je v soboto že 21. leto zapored lotilo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera.

Škofja Loka / četrtek, 5. junij 2014 / 13:25

Prispevek se jim zdi previsok

Iniciativa za pravični komunalni prispevek v občini Škofja Loka nasprotuje višini komunalnega prispevka, kakršnega za priključitev na kanalizacijo z odlokom predlaga občina.

Razvedrilo / četrtek, 5. junij 2014 / 13:20

Pol stoletja pozneje

Ob petdesetletnici mature so se srečali trije razredi takratne Gimnazije v Kranju – 4.a, b in c – gimnazijci, ki so maturirali leta 1964. Na slavnostno srečanje so nekateri prišli tudi iz tujine, saj...