Mešetar

Tržne cene govejega mesa

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 30. aprilom in 6. majem, ko je bilo zaklanih 406 do dve leti starih bikov, 22 več kot dve leti starih bikov, 38 krav in 90 telic. K ceni so prišteti povprečni prevozni stroški v višini 4,59 evra na sto kilogramov hladne mase. Pri kakovostnih razredih se oznake U, R, O, P nanašajo na vizualno ocenjevanje mesnatosti živali, oznake 2, 3 in 4 pa določajo razvrstitev trupa glede na zamaščenost.

Cene klavnih trupov oz. polovic (v EUR/100kg)

Kakovostni

Biki, stari do

Biki, stari nad

Krave

Telice

razred

24 mesecev

24 mesecev

U2

362,72

-

-

n.z.

U3

365,18

-

-

330,83

R2

357,38

-

-

329,59

R3

361,08

357,02

266,26

324,14

R4

-

-

281,56

301,60

O2

336,67

-

267,44

288,06

O3

348,78

-

254,82

301,20

O4

-

-

n. z.

319,59

P2

-

-

211,83

-

P3

-

-

215,05

-

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 3. julij 2008 / 07:00

Program večinoma izpolnjen

Minister Iztok Jarc predstavil dosežke polletnega predsedovanja na področju kmetijstva.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 21. december 2010 / 07:00

Anketa: Enotni kot nikoli prej in potem

Dvajset let je, odkar smo se na plebiscitu izrekli za svojo lastno državo. Kako danes na to gledajo državljani, so se naša takratna pričakovanja izpolnila?

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa zn...

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Harmonija barv in okusa

Kranjski Brioni. Restavracija, bistro, kavarna in lounge bar.

Nasveti / torek, 21. december 2010 / 07:00

Jaslice

Nisem prepričan, ali je božič največji cerkveni praznik, sem pa toliko bolj, da je najlepši. Verjetno, ker je decembra, ki ga imamo za tako lep mesec in ker se je usedel čisto na koncu leta, ko že vsi...