Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa znane leške restavracije na letališču razložila, da je decembrska kuhinja dobila tako ime bolj zaradi menija in sestavin, ki jih uporabljajo, oziroma kombinacij na krožnikih, vendar so jo kasneje preimenovali v Bextrem kuhinjo.

Tako najdemo na meniju skrajno zanimiva imena, ki burijo domišljijo in tudi zbujajo vprašanja. Za okušanje se lahko odločate kar ves december. Tako lahko izbirate vse od lososovega 'tatarca' s kaviarjem na ledu (na fotografiji), zelenjavnega stolpiča s popečenim sirom, polžje družine s pikantno omako, borovničeve rižote v parmezanovi košarici, orientalske rižote, kjer najdemo vse od ananasa, banan, kivija, riža in piščanca, postrežejo pa jo v posebnem kozarcu (na fotografiji), bučkinega kapučina s prekajeno postrvjo, do goreče polnjene pomaranče.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sreda, 11. september 2013 / 11:43

Dan, ko se vrnejo mlade družine

Kamna Gorica - V Kamni Gorici so v soboto pripravili eno od osrednjih prireditev v sklopu Langusovih dni. Živahno dogajanje je privabilo številne obiskovalce od blizu in daleč. V središču...

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 21. december 2010 / 07:00

Anketa: Enotni kot nikoli prej in potem

Dvajset let je, odkar smo se na plebiscitu izrekli za svojo lastno državo. Kako danes na to gledajo državljani, so se naša takratna pričakovanja izpolnila?

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa zn...

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Harmonija barv in okusa

Kranjski Brioni. Restavracija, bistro, kavarna in lounge bar.

Nasveti / torek, 21. december 2010 / 07:00

Jaslice

Nisem prepričan, ali je božič največji cerkveni praznik, sem pa toliko bolj, da je najlepši. Verjetno, ker je decembra, ki ga imamo za tako lep mesec in ker se je usedel čisto na koncu leta, ko že vsi...