Godlo so obiskovalcem postregle članice Turističnega društva Šenčur.

Že dvajsetič postregli z godlo

Turistično društvo Šenčur je v soboto že dvajseto leto zapored v središču Šenčurja postreglo številnim obiskovalcem s šenčursko godlo.

Šenčur - Sto trideset litrov jedi je hitro pošlo. Šenčurska godla se razlikuje od godle, kakršno kuhajo drugod po Sloveniji, pravi Zalka Jovanovič, ki jo za turistično društvo kuha že vrsto let skupaj s kuharico Dragico Kucler in ob pomoči Marte Pipan. Zalka je recept dobila od starejših kmečkih gospodinj iz Šenčurja. Godlo so nekdaj na kmetih kuhali v zimskem času iz »obarnika«, to je iz juhe, v kateri obarijo krvavice. »Šenčurska se kuha samo iz krvi. Meni je ljubša naša,« nam je zaupala Zalka. »Godlo imajo radi tako starejši kot tudi mlajši, mnogi jo nesejo domov za kosilo, tudi za vso družino,« je pojasnila Marinka Mohar, predsednica Turističnega društva Šenčur. Obiskovalcem so kot vedno poleg godle postregli tudi z obvezno prilogo: kuhanim krompirjem v oblicah. Na godlo je v soboto prišlo veliko ljudi iz različnih krajev Gorenjske in Ljubljane. Že zgodaj dopoldne se je na godli ustavila večja skupina pohodnikov iz Lukovice, Kamnika, Domžal, Bizovika in Šenčurja, ki so se povzpeli na najvišji vrh v šenčurski občini, na Apnišče. Da so bili gostje dopoldne hitro postreženi, so skrbele članice turističnega društva Malka Rebernik, Vida Miklič, Anita Žun in Francka Pintar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 20. maj 2020 / 09:51

V krizo z dolgoročnimi pogodbenimi odnosi

»Kriza nas je naučila, kako zelo pomembni so dolgoročni partnerski odnosi,« dogajanje o odkupu živine in odkupnih cenah komentira Mitja Vodnjov, direktor Loške zadruge in Loških mesnin.

Objavljeno na isti dan


Kultura / četrtek, 26. januar 2017 / 13:17

»Kranjci ste soldati in pol«

V Mestni knjižnici Kranj smo se obiskovalci tradicionalnih stripovskih večerov sredi prejšnjega tedna za dobri dve uri preselili kakih sto petdeset let nazaj v surovo mehiško pokrajino pogorja Sierra...

Gorenjska / četrtek, 26. januar 2017 / 13:14

Dimnikarja že lahko izberete

Na spletni strani ministrstva za okolje so objavili prvi seznam dimnikarskih družb, med katerimi morajo uporabniki svojega izvajalca dimnikarskih storitev izbrati do 30. junija.

Rekreacija / četrtek, 26. januar 2017 / 13:06

Energijska kavica

Hvala lepa vsem, ki ste se odzvali vabilu Gorenjskega glasa na četrtkovo druženje ob kavici in energijskih vajah, ki so nas ogrele in napolnile z energijo. Kot sem obljubila, danes v pisni obliki p...

Razvedrilo / četrtek, 26. januar 2017 / 13:02

Kreativna svežina

V petek je na odru dvorane Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah nastopil Vokalni band Kreativo.

Kranj / četrtek, 26. januar 2017 / 12:52

V mladih več, kot si misijo

Bronasta in srebrna priznanja programa MEPI si je prislužilo kar 57 mladih iz Kranja in okolice. Podelitev je bila prva iz niza dogodkov v počastitev 20-letnice programa MEPI v Sloveniji.