Godlo so obiskovalcem postregle članice Turističnega društva Šenčur.

Že dvajsetič postregli z godlo

Turistično društvo Šenčur je v soboto že dvajseto leto zapored v središču Šenčurja postreglo številnim obiskovalcem s šenčursko godlo.

Šenčur - Sto trideset litrov jedi je hitro pošlo. Šenčurska godla se razlikuje od godle, kakršno kuhajo drugod po Sloveniji, pravi Zalka Jovanovič, ki jo za turistično društvo kuha že vrsto let skupaj s kuharico Dragico Kucler in ob pomoči Marte Pipan. Zalka je recept dobila od starejših kmečkih gospodinj iz Šenčurja. Godlo so nekdaj na kmetih kuhali v zimskem času iz »obarnika«, to je iz juhe, v kateri obarijo krvavice. »Šenčurska se kuha samo iz krvi. Meni je ljubša naša,« nam je zaupala Zalka. »Godlo imajo radi tako starejši kot tudi mlajši, mnogi jo nesejo domov za kosilo, tudi za vso družino,« je pojasnila Marinka Mohar, predsednica Turističnega društva Šenčur. Obiskovalcem so kot vedno poleg godle postregli tudi z obvezno prilogo: kuhanim krompirjem v oblicah. Na godlo je v soboto prišlo veliko ljudi iz različnih krajev Gorenjske in Ljubljane. Že zgodaj dopoldne se je na godli ustavila večja skupina pohodnikov iz Lukovice, Kamnika, Domžal, Bizovika in Šenčurja, ki so se povzpeli na najvišji vrh v šenčurski občini, na Apnišče. Da so bili gostje dopoldne hitro postreženi, so skrbele članice turističnega društva Malka Rebernik, Vida Miklič, Anita Žun in Francka Pintar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 1. december 2006 / 06:00

Tudi na Gorenjskem testiranje za aids

Danes, 1. decembra, je svetovni dan aidsa, zaznamujemo ga že 19. leto, namen večletne kampanje pa je ozaveščanje o tej bolezni in nujnosti zaščite.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 25. december 2012 / 07:00

Razstava jaslic v Jalnovi hiši

Rodine - V torek, 25. decembra, bodo v Rojstni hiši Janeza Jalna na Rodinah predstavili lesene jaslice slovenskih izdelovalcev. Na razstavi sodelujejo avtorji iz različnih k...

Gospodarstvo / torek, 25. december 2012 / 07:00

Bencin se je podražil, cena dizla navzdol

Ljubljana - Cene naftnih derivatov so se opolnoči spremenile. Neosvinčeni 95-oktanski bencin se je podražil za 0,8 centa na 1,486 evra in 100-oktanski za 0,6 centa na 1,503 evra...

Prosti čas / torek, 25. december 2012 / 07:00

Trije chefi za praznike

Gostilna išče šefa se je zaključila, vendar Igor Jagodic, Uroš Štefelin in Bine Volčič ostajajo v svojem chefovskem svetu. Bine in Uroš na Bledu, Igor v Ljubljani.

Nasveti / torek, 25. december 2012 / 07:00

Domača hrana za božič, silvestrovo in novo leto

Dan ali dva pred božičem spečemo potico, ki je glavna med prazničnimi jedmi. Starejši jedo potico z belo kavo ali mlekom, ostali s kompotom in sokovi. Božične jedi so v glavnem jedi od kolin: peč...

Nasveti / torek, 25. december 2012 / 07:00

Bodika in bršljan za božični dan

Božična smrečica oz. drevesce je stara tradicija, ki se prenaša iz roda v rod. A če vam prostorska stiska, alergije ali zgolj naveličanost ne dopuščajo klasičnega okrasja, so zimzelene rastline prava...