Godlo so obiskovalcem postregle članice Turističnega društva Šenčur.

Že dvajsetič postregli z godlo

Turistično društvo Šenčur je v soboto že dvajseto leto zapored v središču Šenčurja postreglo številnim obiskovalcem s šenčursko godlo.

Šenčur - Sto trideset litrov jedi je hitro pošlo. Šenčurska godla se razlikuje od godle, kakršno kuhajo drugod po Sloveniji, pravi Zalka Jovanovič, ki jo za turistično društvo kuha že vrsto let skupaj s kuharico Dragico Kucler in ob pomoči Marte Pipan. Zalka je recept dobila od starejših kmečkih gospodinj iz Šenčurja. Godlo so nekdaj na kmetih kuhali v zimskem času iz »obarnika«, to je iz juhe, v kateri obarijo krvavice. »Šenčurska se kuha samo iz krvi. Meni je ljubša naša,« nam je zaupala Zalka. »Godlo imajo radi tako starejši kot tudi mlajši, mnogi jo nesejo domov za kosilo, tudi za vso družino,« je pojasnila Marinka Mohar, predsednica Turističnega društva Šenčur. Obiskovalcem so kot vedno poleg godle postregli tudi z obvezno prilogo: kuhanim krompirjem v oblicah. Na godlo je v soboto prišlo veliko ljudi iz različnih krajev Gorenjske in Ljubljane. Že zgodaj dopoldne se je na godli ustavila večja skupina pohodnikov iz Lukovice, Kamnika, Domžal, Bizovika in Šenčurja, ki so se povzpeli na najvišji vrh v šenčurski občini, na Apnišče. Da so bili gostje dopoldne hitro postreženi, so skrbele članice turističnega društva Malka Rebernik, Vida Miklič, Anita Žun in Francka Pintar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 23. december 2016 / 17:06

Avstrijski trg še vedno privlačen

Prvi Podjetniški zajtrk Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale je bil namenjen vsem, ki jih zanima poslovni prodor na avstrijski trg. Zanimanja med domžalskimi obrtniki je veliko, žal pa tudi bir...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Anketa: Predstavili lokalne jedi

Potuj z jezikom je letošnja tema že 27. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na turističnih tržnicah v Kranju so gorenjski osnovnošolci v torek in četrtek predstavili tipične lokalne jedi v svojem n...

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Prepriča že sam okus

Ob zadnjih prehranskih aferah postaja še pomembneje, od kod izvira hrana, ki konča na naših krožnikih. Lokalno pridelana hrana je namreč najbolj kakovostna in varna.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Forum trajnostnega razvoja

Družbe v skupini Elektro Gorenjska letos tretjič zapored organizirajo brezplačni posvet Forum o obnovljivih virih (OVE) in učinkoviti rabi energije (URE).

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Učinkovito nižanje stroškov

Model pogodbenega financiranja, kjer ukrepe za učinkovito rabo energije financira tretji partner, omogoča gospodarskim družbam in drugim institucijam prihranke pri energetskih stroških.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

O toplotnih in fotonapetostnih sistemih

Pred dnevi je Drago Papler izdal knjigo Osnove uporabe solarnih toplotnih in fotonapetostnih sistemov, ki zajema vse vidike alternativne oskrbe z električno energijo s pomočjo neusahljivega in ek...