Že dvajsetič postregli z godlo
Turistično društvo Šenčur je v soboto že dvajseto leto zapored v središču Šenčurja postreglo številnim obiskovalcem s šenčursko godlo.
Šenčur - Sto trideset litrov jedi je hitro pošlo. Šenčurska godla se razlikuje od godle, kakršno kuhajo drugod po Sloveniji, pravi Zalka Jovanovič, ki jo za turistično društvo kuha že vrsto let skupaj s kuharico Dragico Kucler in ob pomoči Marte Pipan. Zalka je recept dobila od starejših kmečkih gospodinj iz Šenčurja. Godlo so nekdaj na kmetih kuhali v zimskem času iz »obarnika«, to je iz juhe, v kateri obarijo krvavice. »Šenčurska se kuha samo iz krvi. Meni je ljubša naša,« nam je zaupala Zalka. »Godlo imajo radi tako starejši kot tudi mlajši, mnogi jo nesejo domov za kosilo, tudi za vso družino,« je pojasnila Marinka Mohar, predsednica Turističnega društva Šenčur. Obiskovalcem so kot vedno poleg godle postregli tudi z obvezno prilogo: kuhanim krompirjem v oblicah. Na godlo je v soboto prišlo veliko ljudi iz različnih krajev Gorenjske in Ljubljane. Že zgodaj dopoldne se je na godli ustavila večja skupina pohodnikov iz Lukovice, Kamnika, Domžal, Bizovika in Šenčurja, ki so se povzpeli na najvišji vrh v šenčurski občini, na Apnišče. Da so bili gostje dopoldne hitro postreženi, so skrbele članice turističnega društva Malka Rebernik, Vida Miklič, Anita Žun in Francka Pintar.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

