Železniška postaja v Žabnici?

Že nekaj časa se govori o aktivaciji železniške postaje v Žabnici za potniški promet, zato smo prebivalce Žabnice, Bitenj in drugih okoliških krajev vprašali, ali bi bilo dobro, da se ti načrti uresničijo. Sodelujoče smo tudi vprašali, ali menijo, da je potrebna ureditev kanalizacije. Znano je, da je iz Šutne skoraj nemogoče priti na glavno cesto, zato smo anketirance vprašali, kako bi to uredili. Za konec nas je zanimalo, ali bi bilo dobro, da bi pri osnovni šoli, kjer morajo šolarji prečkati cesto čez dokaj nevaren prehod, v prihodnosti uredili nadvoz ali podvoz.

Skoraj šestdeset odstotkov vprašanih je mnenja, da bi bila aktivacija železniške postaje v Žabnici za potniški promet zaželena, 14 odstotkov sodelujočih je odgovorilo, da bi bilo to nujno, dobra petina meni, da bi bil to samo dodaten strošek.

Večina, kar 92 odstotkov vprašanih je mnenja, da je ureditev kanalizacije nujna, saj že predolgo traja. Drugi sodelujoči so odgovorili, da ureditev kanalizacije sploh ni nujna oziroma da se nič ne mudi.

Lažjo vključitev prometa iz Šutne na glavno cesto bi morali po mnenju 63 odstotkov vprašanih urediti s krožiščem, skoraj četrtina anketirancev pa je odgovorila, da s semaforjem.

Največ, 43 odstotkov sodelujočih meni, da bi bilo treba za boljšo varnost otrok pri prečkanju nevarnega prehoda urediti podvoz, skoraj četrtina pa je odgovorila, da bi morali urediti nadvoz. Da ne potrebujejo ne enega ne drugega, je mnenja 22 odstotkov vprašanih, dobra desetina na vprašanje ni znala odgovoriti.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas za našo anketo. Če bi želeli Gorenjski glas redno prebirati, nas lahko pokličete v Klicni studio slepih na številko 04/51 16 440 in si ob naročilu izberete eno od daril.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 30. maj 2008 / 07:00

Pomemben je prav vsak

Mnogi sicer menijo, da pri skrbi za okolje posameznik ne more narediti nič, pri Eko Šoku pa jih prepričujejo, da je pomemben prav vsak.

Objavljeno na isti dan


Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Obnova cerkve v Naklem

Naklo - Na župnijski cerkvi sv. Petra v Naklem obnavljajo streho stavbe razen zvonika. Dela, ki jih od začetka marca opravlja podjetnik iz Domžal, bodo končana predvidoma v dveh...

Bohinj / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Zablesteli za kulturni praznik

Osnovnošolci so pripravili prireditev za kulturni praznik, ki ga Bohinjci praznujejo na obletnico rojstva pisatelja Janeza Mencingerja.

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Dražji programi vrtcev

Naklo - Občinski svetniki v Naklem so na seji 27. marca obravnavali predlog Osnovne šole Naklo za uskladitev cen programov v vrtcih s povišanimi stroški. Kot je pojasnil ravnatel...

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Mir in pokoj storžiških žrtev

V soboto so na pokopališču v Naklem pokopali štiri od šestih žrtev iz Strahinja in Police, ki so bili pokopani v skritem grobišču pod Storžičem.

Zanimivosti / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Nocoj bo en lep večer

Moški pevski zbor Peter Lipar pri Društvu upokojencev Kranj praznuje 45-letnico delovanja. Slavnostni koncert bo ta petek v avli Mestne občine Kranj.