Kriminal

Župnika in strežnico poškropili s solzivcem

Škofja Loka - V petek okoli 23. ure so neznani storilci poskušali vlomiti v trezor v kletnih prostorih župnišča v okolici Škofje Loke. To je prebudilo 64-letnega župnika, ki je šel pogledat, od kod ropot. Pri tem so ga neznanci poškropili s solzivcem in od njega zahtevali denar. Vpitje župnika je slišala tudi 56-letna strežnica, ki je pritekla na pomoč. Neznanci so s solzivcem poškropili tudi njo in nato zbežali iz župnišča. Policisti za njimi še poizvedujejo.

Ključe pustil v avtomobilu

Šenčur - Neznani storilci so v soboto dopoldne z dvorišča stanovanjske hiše v Šenčurju ukradli modri osebni avtomobil Hyundai Accent. Delo jim je olajšal lastnik, ki je v vozilu pustil kontaktne ključe.

Tat na železniški progi

Kranj - V četrtek popoldne so občani na odseku železniške proge pri Orehku v Kranju prijeli osebo pri tatvini. Policisti so ob prihodu ugotovili, da je 36-letni Kranjčan kradel podložno železo in odpadle vijake.

Izginili bakreni kabli

Kranj - V noči na petek so neznani storilci z dvorišča podjetja v Kranju odtujili bakrene kable v vrednosti okoli 1400 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 25. september 2017 / 19:04

Pred nami so leta rasti

Nakelska družba Merkur trgovina, naslednica starega Merkurja, ki je od leta 2014 v stečaju, bo po uspešnem poslovanju v 2016 letos še povečala prihodke, napoveduje članica uprave Anita Valjavec.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 20. oktober 2011 / 07:00

Jaba daba du in čarovnik je tu

V nedeljo je v Zadružnem domu v Ribnem potekala otroška matineja, na kateri je s svojim tritisočim nastopom kariere otroke zabaval legendarni čarodej Toni.

Avtomobilizem / četrtek, 20. oktober 2011 / 07:00

Sedmerica za hitro polnjenje

Sedem avtomobilskih proizvajalcev Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche in Volkswagen so se dogovorili, da bodo kot mednarodni standardiziran pristop za polnjenje električnih vozil v...

Mularija / četrtek, 20. oktober 2011 / 07:00

Evropski dan jezikov

Pred desetimi leti sta Evropska unija in Svet Evrope razglasila 26. september za evropski dan jezikov z namenom ozaveščanja in opozarjanja na pomembnost učenja in znanja tujih jezikov. Ob tem ime...

Mularija / četrtek, 20. oktober 2011 / 07:00

Knjižnični Živ žav

Matična knjižnica Kamnik je prejšnji ponedeljek pripravila prav posebno popoldne za najmlajše in njihove starše, s katerim so obeležili začetek Tedna otroka, ki je letos nosil naslov P...

Prosti čas / četrtek, 20. oktober 2011 / 07:00

Barvita filmska jesen

V kranjskem Planetu Tuš ter v kinu Sora v Škofji Loki se je začelo dvomesečno Filmsko gledališče, ki bo postreglo s tematsko in žanrsko raznolikimi filmi iz domače in tuje neodvisne produkcije.