Peter Vode je bil nad Egiptom povsem očaran. Kot pravi, se bo tja zagotovo še vrnil, takrat pa bo poskusil tudi deskati po puščavskem pesku. (Foto: Kristjan Vrtačnik)

Po albumu še spot

Najstniški idol Peter Vode, ki ga je na glasbeno sceno izstrelil lanski šov Slovenija ima talent, je minuli teden predstavil svoj prvi videospot.

Posnel ga je za skladbo Sad Night, prvo na njegovem debitantskem albumu, ki je luč sveta ugledal oktobra lani. Predstavitve spota v eni od ljubljanskih kavarn so se udeležili tudi številni znani obrazi z lanskega šova talentov. S Petrom so se veselili zmagovalka Lina, slovenski Joe Cocker Daniel Rampre, prva violina šova Maja Triler, jodlarka Tina Drole, Maja Keuc, s katero je najstniški pevec zapel skladbo Hallelujah … Njegov nastop v živo je skrbno poslušala tudi žirantka talentov Lucienne Lončina in mu skupaj z drugimi prisotnimi iskreno zaploskala.

 

Peter je večino spota posnel v Egiptu, snemanje pa je potekalo pod režijsko taktirko Kristjana Vrtačnika, ki si je zamislil tudi scenarij. Spot se začne s Petrovim obiskom pri jasnovidki, saj mladenič želi najti pravo ljubezen. Regresija v prejšnja življenja mu pokaže, kako se je vse začelo v antičnem Egiptu, kjer je bil običajen, zaljubljen fant, ki je umrl zaradi nesrečnega padca. V naslednjem življenju je bil kavboj, ki je maščeval smrt svoje ljubezni, v tretjem življenju pa je skupaj z dekletom umrl v prometni nesreči. Na koncertu mu dekle iz občinstva na oder vrže zapestnico, ki so jo nosile njegove prejšnje inkarnacije. Ko si jo Peter zapne, iz njega stopijo vse njegove prejšnje življenjske podobe in morda se bosta zdaj njuni duši končno našli in ostali skupaj ... Ljubezenske pare so v spotu odigrali Lea Stroj in Matic Dolinšek, Tea Vukotič in Adrijan Vrtačnik ter Barbara Vode in Primož Vrhovec.

 

Peter priznava, da je bilo snemanje spota v vročem Egiptu naporno, a mu je dežela puščave in piramid kljub temu ostala v zelo lepem spominu. Kot pravi, se bo tja zagotovo še vrnil, s seboj pa bo vzel tudi 'board', saj si želi deskati po puščavskem pesku.

 

Še pred tem pa se bo posvetil promociji albuma, na katerem je dvanajst skladb v angleškem jeziku, napoveduje pa tudi nove pesmi, tokrat v slovenščini.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / torek, 24. julij 2018 / 10:12

Kranfest na novi poti

Kranjske ulice so znova utripale v duhu Kranfesta. Osrednji gorenjski poletni festival, ki je imel letos nekoliko spremenjen koncept, sicer ni bil deležen tolikšnega obiska kot zadnja leta, najbrž tud...

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 23. februar 2015 / 21:59

Razlogov za odpoklic ni bilo

Upravno sodišče je ugodilo pritožbi Marije Ogrin zoper lanski sklep kranjskega mestnega sveta o njenem odpoklicu z mesta direktorice Gorenjskega muzeja.

Škofja Loka / ponedeljek, 23. februar 2015 / 21:00

Noče miloščine, le menjavo stanovanja

V silvestrskem požaru na Mestnem trgu 35 je zaradi gašenja močno poškodovano tudi lastniško stanovanje Ivanke Fajfar. Z občino se ne more dogovoriti o zamenjavi.

GG Plus / ponedeljek, 23. februar 2015 / 20:59

Unikati, skovani po občutku

V Kovaštvu Krmelj v Logu nad Škofjo Loko gozdarsko orodje še danes izdelujejo ročno pod kladivom. »Vsi izdelki so enaki, a hkrati drugačni, unikatni,« pravi Jože Krmelj. Za njihov najpogostejši izdele...

Gospodarstvo / ponedeljek, 23. februar 2015 / 20:58

Od satelitskih krožnikov do helikopterjev

Podjetje Flycom iz Žirovnice je eno vodilnih evropskih podjetij na področju helikopterskih pregledov iz zraka in obdelave podatkov. Ustanovitelj podjetja Roman Bernard se je najprej ukvarjal s satelit...

Škofja Loka / ponedeljek, 23. februar 2015 / 20:56

Naše korenine že v Noriškem kraljestvu

V Stari Loki so minuli teden predstavili zgodovinski roman Noriško kraljestvo, Beli panter, ki ga je napisal Janez Janša. Korenine Slovencev sežejo v prvo stoletje pred Kristusom.