Največ za novo občinsko stavbo

V proračunu občine Žirovnica za prihodnje leto je največ denarja namenjenega za gradnjo nove večnamenske stavbe na Breznici, zbirnega centra in kanalizacije.

Žirovnica – Žirovniški občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli osnutka proračunov za prihodnji dve leti. V letu 2011 načrtujejo 4,3 milijona evrov prihodkov in 5,2 milijona evrov odhodkov, proračunski primanjkljaj v višini 867 tisoč evrov pa bodo krili z ostankom sredstev na računih, čez dve leti pa se nameravajo zadolžiti za 445 tisoč evrov za gradnjo komunalne infrastrukture. Prihodki v letu 2012 naj bi sicer znašali 4,6 milijona evrov, odhodki pa pet milijonov. »Z investicijami bomo sledili razvojnemu programu občine in nadaljevali začete projekte,« je župan Leopold Pogačar uvodoma dejal svetnikom, ki na prihodnja proračuna niso imeli večjih pripomb.

Proračun za prihodnje leto največ denarja – sedemsto tisoč evrov – predvideva za gradnjo nove večnamenske stavbe na Breznici, v kateri bodo prostori za občinsko upravo in javno uporabo ter večnamenska sejna dvorana. Za investicijo v zbirni center v okviru načrtovane poslovne cone bodo namenili 426 tisoč evrov, načrtujejo pa tudi gradnjo kanalizacije Zabreznica-Selo in povezovalnega kanala do poslovne cone, za kar je v proračunu rezerviranih dobrih štiristo tisoč evrov, od tega naj bi iz evropskega kohezijskega sklada pridobili 290 tisoč evrov. Lotili se bodo tudi gradnje parkirišča v dolini Završnice, za 124 tisoč evrov vredno investicijo bo polovico denarja prispevala Evropska unija. Za investicije v občinske ceste je predvidenih 354 tisoč evrov. Nadaljevali se bodo tudi postopki za gradnjo pločnika od Zabreznice do Breznice: za projekte in odkup zemljišč je v občinskem proračunu 135 tisoč evrov. Načrtujejo tudi ureditev otroškega igrišča za Osvaldom na Selu, investicija je vključno z nakupom zemljišča vredna 117 tisoč evrov. Več sredstev je namenjenih tudi področjem kmetijstva, sociale in športa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / četrtek, 29. maj 2008 / 07:00

Pineta spet pričakuje počitnikarje

Letošnja pomembna pridobitev je povsem obnovljena streha nad jedilnico.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Na štartu ve, kako daleč je cilj

Tudi zato je Škofjeločan Lojze Primožič v svojem prvem poskusu uspešno opravil eno najbolj garaških športnih preizkušenj, imenovano ironman.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Žiri / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zbirka o utrdbah v žirovskem muzeju

V Stari šoli oziroma Muzeju Žiri so pred mesecem za dva konca tednov odprli zbirko Pozdravljeni, ljubitelji utrdb.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Železniki v znamenju čipk

Letošnji Čipkarski dnevi so v Železnike privabili okoli sedem tisoč obiskovalcev. Novost: razstava čipk na oknih v starem delu mesta.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.