Misijon v dekaniji Tržič

Tržič - Danes se začenja misijon v dekaniji Tržič, ki bo potekal do 21. novembra. Kot je zapisal dekan Roman Starc v programski knjižici, so začeli priprave po župnijah že pred letom dni. Ker je ponudba dejavnosti široka, je prepričan, da bo lahko vsakdo našel kaj koristnega zase. Dogajanje so organizirali na treh ravneh. Od ponedeljka do vključno četrtka bodo misijon vodili dekanijski duhovniki, menjavali se bodo po župnijah. Od petka zvečer do nedelje opoldne bo prvi dve nedelji vsaka župnija imela misijonarja, ki bo spovedoval, vodil eno mašo in pridigal. Med tednom bodo srečanja za različne skupine, na katerih bodo govorili strokovnjaki z različnih področij. Misijon bo potekal v župnijah Tržič, Lom, Bistrica, Kovor, Leše, Križe, Duplje, Goriče in Trstenik. Danes ob 18. uri se bo misijon začel s sveto mašo na Trsteniku.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 24. julij 2015 / 10:51

Čarobni ljudomrznik

V Poletnem gledališču Studenec so v soboto premierno uprizorili letošnjo domačo predstavo, romantično-komično čarobno igro s petjem Kralj gora in ljudomrznik. Igralce do konca avgusta čaka še štirina...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sreda, 9. oktober 2013 / 11:41

Gorenjske univerze (še) ne bo

Po mnenju ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala je ta čas razmišljanje o novih univerzah megalomansko.

Šport / sreda, 9. oktober 2013 / 11:39

Jeseničani slavili na domačem ledu

Hokejisti v ligi INL so konec tedna odigrali dva kroga, prvič pa so se domačim navijačem predstavili igralci Teama Jesenic in zmagali.

Gospodarstvo / sreda, 9. oktober 2013 / 11:35

Dolžan in pika, zato rubež

Bralec Janez Kankelj je presenečen ugotovil, da mu Davčna uprava rubi denar na bančnem računu. Ko je prinesel dokazilo, so na plan potegnili drug papir, drugo neplačilo izpred štirih let.

Razvedrilo / sreda, 9. oktober 2013 / 11:33

Lei'Yh so dozoreli

Glasbena zasedba Lei'Yh – po gorenjsko 'poglej jih' – so na koncertu v kranjskem Trainstation Squatu predstavili svoj prvi album.

Nasveti / sreda, 9. oktober 2013 / 11:32

Glog krepi krvni obtok

Če ste spomladi zamudili glogove cvetove in liste, vam narava v zgodnji jeseni ponuja še eno priložnost. V tem času še lahko naberete rdečih plodov, katerih zdravilne odlike so identične tistim, ki ji...