Lon delničarjem po osem evrov dividende

Hranilnica Lon nadaljuje dobičkonosno poslovanje, saj se je tudi lani bilančna vsota povišala za 14 odstotkov, in sicer na 141 milijonov evrov.

Kranj - »Hranilnica sedaj razpolaga z 9,1 milijona evrov regulatornega kapitala, za zagotovitev nadaljnje rasti poslovanja pa bo v letu 2010 izvedla že deseto dokapitalizacijo,« pojasnjujejo v Lonu, ki jo vodi predsednik uprave Teodor Žepič. Dobiček pred obdavčitvijo iz leta 2009 znaša 936 tisoč evrov, dobiček po obdavčitvi pa 730 tisoč evrov, kar zagotavlja zadovoljiv donos delničarjem hranilnice – skupščina delničarjev naj bi na predlog uprave konec maja potrdila izplačilo dividend v višini osem evrov bruto na delnico. Vloge prebivalstva so sicer lani porasle za 45 odstotkov, obseg depozitov in vlog nebančnega sektorja pa skupaj za več kot 30 odstotkov.

»Navkljub oteženim razmeram na finančnih trgih podatki o poslovanju hranilnice v prvih štirih mesecih letošnjega leta kažejo na nadaljnjo rast obsega poslovanja. Bilančna vsota se je povečala za 2,3 odstotka, kreditiranje prebivalstva za več kot tri odstotke, kreditiranje podjetij pa za več kot 20 odstotkov v primerjavi s koncem leta 2009,« pojasnjuje Petra Kalan iz Lona. Glede na omenjene rezultate, hranilnica po prvem četrtletju letošnjega leta beleži dobiček pred davki v višini 275 tisoč evrov in se približuje rezultatu, ki ga je dosegla v enakem obdobju lani. Prihodnji mesec namerava Lon v Škofji Loki odpreti svojo 11. poslovno enoto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sobota, 18. april 2020 / 17:45

Noli me tangere

Naročnik Gorenjskega glasa Edvard Erzetič iz Škofje Loke je strnil svoja razmišljanja o tem, kako on doživlja in preživlja težko situacijo v času epidemije.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Novo vodstvo planincev

Ljubljana - V soboto je bila v Ljubljani volilna skupščina Planinske zveze Slovenije, ki so se je udeležili delegati iz 262 društev in klubov. Za predsednika so kandidirali trije...

Kronika / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Nesreče

Kolesar trčil v avto Kranj - V petek nekaj pred sedmo zvečer se je 17-letni Kranjčan peljal po Smledniški cesti v Kranju. Ko je pripeljal do Savske ce...

Kronika / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Kriminal

Vlomilec bo kadil Škofja Loka - Neznanec je konec tedna pohajkoval po Frankovem naselju in vmes vlomil v kiosk. Od tam je odnesel za okoli dva tisoč e...

Kronika / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Srečanje s pločevinasto štorkljo

V hangarju letalske policijske enote so se srečali številni nedonošenčki, ki jih je v bolnišnico pripeljal helikopter z inkubatorjem.

Gospodarstvo / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Lon delničarjem po osem evrov dividende

Hranilnica Lon nadaljuje dobičkonosno poslovanje, saj se je tudi lani bilančna vsota povišala za 14 odstotkov, in sicer na 141 milijonov evrov.