Lea Perovšek je nova miss športa

Že od nekdaj poteka debata o ženski lepoti in pogosto je tema primerjava manekenk in športnic. Prejšnjo soboto smo lahko v ljubljanski Festivalni dvorani videli slednje in treba je reči, da občinstvo ni ostalo ravnodušno.

Prireditev, kjer so izmed devetnajstih rekreativnih in nekaterih tudi zelo resnih športnic izbrali miss, je popestrilo kar lepo število raznolikih točk glasbenih gostov, plesalcev, demonstratorjev borilnih veščin, mažoretk, navijačic, glavne zvezde pa so seveda bile misice športnice, ki so prav tako vsaka po svoje izvedle točko, ki je vključevala veščine njihovih športov. Med gosti naj omenimo Vesno Kociper in Martino Šraj, skupino Sexplosion, hrvaški ženski trio Feminnem, zabavno skupino Suha špaga, Erik Ferfolja je zapel svojo pesem z naslovom Feniks, plesalca Maja Pucelj in Peter Fileš pa sta občinstvo očarala s strastnim in energičnim plesom. Navdušile so tudi mažoretke iz Laškega, plesna skupina Squad zero, B-Chicks in Male zmajčice, s svojevrstnimi nastopi pa so dogajanje popestrili beat boxer Emran, orgličar Robert Ivačič ter demonstratorja mešanih borilnih veščin.

Kandidatke za naslov so bile Ajda Teran, Anja Kodrun, Eva Milenkovič, Ana Vodišek, Zala Windschnurer, Sandra Murkovič, Maruša Černjul, Nastja Knez, Sanja Rakić, Anja Mihelič, Lana Čeh, Manuela Krantić, Aleksandra Horvat, Iva Blatnik, Anja Lukančič, Tjaša Kotnik, Nives Hojan, Lea Perovšek in Maruša Žmitek. Žirijo pa so sestavljali Natalija Mesojedec, vodja maloprodaje L'Occitane Slovenija, Tadej Majhen iz revije Šport, Ali Bungič, vodja tržnih komunikacij Nissan Slovenija, Ajda Sitar, miss športa Slovenije 2009, naš najboljši biatlonec Klemen Bauer in Matevž Česen.

Zmagovalka, 18-letna Lea Perovšek, je med številnimi nagradami dobila v dar tudi avto Nissan Micro, vendar pa ga ni odpeljala sama, saj izpita še nima. Prva spremljevalka je postala Ana Mihelič iz Domžal, druga spremljevalka je Iva Blatnik, za miss fotogeničnosti pa so izbrali Zalo Windschnurer, ki pa si je na generalki poškodovala koleno, tako da si verjetno zasluži tudi medaljo za pogum, ker je kljub poškodbi, po vzoru Petre Majdič, izvedla svojo točko na prireditvi.

                             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 15. julij 2013 / 00:02

Florjanova mladina miga

Gasilci iz PGD Šinkov Turn dokazujejo, da je vloga gasilcev v lokalnem okolju lahko precej drugačna, kot je je večina vajena. Že celo leto izvajajo projekt, s katerim želijo mlade spodbuditi k izražan...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Tudi šola naj plača dvorano

Nova kulturna dvorana v Borštnikovem hramu v Cerkljah po novem ni več brezplačno na voljo osnovni šoli in vrtcu. "Ne želimo, da dvorana postane učilnica," pravi župan Franc Čebulj.

Medvode / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

V Medvodah sedem nagrajencev

Ob praznovanju občinskega praznika so v Medvodah na slavnostni seji podelili občinska priznanja: dve medalji in pet plaket.

Gospodarstvo / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Stresno vreme za krompir

Letos na Gorenjskem težave že pri saditvi. Zgodnji krompir jo je odnesel sorazmerno dobro, pri poznih sortah opazna plesen. Pridelek bo po vsej verjetnosti podpovprečen.

Gospodarstvo / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

V Aquasavi bodo odpuščali

Kranj - Iz Aquasave so sporočili, da so se v italijanskem lastniku Gruppo Bonazzi na podlagi skrbnega finančnega pregleda poslovanja za preteklo leto in analize poslovnih priložn...

Zanimivosti / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Največji kip v Sloveniji

Kamniški kipar Miha Kač je po letu dni končal izdelavo mamuta v naravni velikosti.