Na turnirju se bodo pomerili plesalci vseh starostnih skupin - od mlajših pionirjev pa vse do seniorjev. (Foto: osebni arhiv)

Slovenska plesna liga

Danes, v soboto, se bodo v dvorani Ekonomske gimnazije na Zlatem polju v Kranju na kvalifikacijskem turnirju Slovenske plesne lige v latinskoameriških in standardnih plesih pomerili najboljši slovenski plesalci.

Kranj - Na turnirju bo zaplesalo več kot sto parov v vseh starostnih kategorijah – od pionirjev, mlajših in starejših mladincev, članov in celo seniorjev. Tekmovalci se bodo potegovali za t. i. rating točke, ki jih uvrščajo v državno reprezentanco in na svetovno lestvico. Ob 14. uri se bo začelo tekmovanje v standardnih plesih za skupini C in B, ob 15.30 v latinskoameriških, ob 18. uri pa bo tekmovanje skupine A za mlajše mladince, mladince in seniorje, med starejšimi mladinci in člani pa se bodo pari potegovali za Pokal Slovenije. Na tekmovanje so organizatorji povabili tudi tekmovalce iz držav nekdanje Jugoslavije, kar v zadnjih letih postaja stalnica. Zaradi visoke ravni tekmovalnega plesa v Sloveniji namreč pri nas pridobljene točke na turnirjih veljajo tudi v njihovih državah. Organizatorji tekmovanja so poskrbeli tudi za nagradni sklad za zmagovalce in pester spremljevalni program za gledalce – nastopili bodo operni pevec Juan Vasle in številne plesne skupine. Po besedah Mirana Priteklja, glavnega organizatorja, je turnir za Gorenjsko posebna čast, saj so nazadnje organizacijo turnirja v Kranju prevzeli pred dvema letoma. Na njem pričakuje več sto gledalcev, še posebej na sklepnem delu tekmovanja, ki je zaradi kvalitetnega plesa in kostumov običajno prava paša za oči.

Po tekmovanju, predvidoma okoli 20. ure, bo Pomladni ples, ki bo namenjen vsem ljubiteljem družabnih plesov. Na njem bo veliko dobre glasbe, ki jo je mogoče slišati le na svetovnih plesnih tekmovanjih, prav tako pa na ples vabijo vse, ki se radi zavrtijo na pravem parketu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Mednarodna komisija pohvalila urejenost Kamnika

Kamnik - Dvanajstčlanska mednarodna komisija združenja Entente florale, ki se je v četrtek in petek mudila v Kamniku, je po celodnevnem ogledu mesta in okolice, ki ga je sicer sk...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 17. april 2010 / 07:00

Večer filmske glasbe

V Športni dvorani Medvode bo 24. aprila tretji Večer filmske glasbe. V uro in pol dolgem programu boste lahko uživali ob glasbi v živo iz največjih filmskih uspešnic ter si hkrati odlomke filmov ogled...

Zanimivosti / sobota, 17. april 2010 / 07:00

Slovenska plesna liga

Danes, v soboto, se bodo v dvorani Ekonomske gimnazije na Zlatem polju v Kranju na kvalifikacijskem turnirju Slovenske plesne lige v latinskoameriških in standardnih plesih pomerili najboljši slovensk...

Šport / sobota, 17. april 2010 / 07:00

Anketa: Za naše rise precej možnosti

Danes se v Tivoliju začenja svetovno prvenstvo I. divizije, skupine B, cilj naših hokejistov pa je vrnitev med elito. Za mnenje, ali jim bo to uspelo, smo povprašali med pripravljalno tekmo na Bledu.

Škofja Loka / sobota, 17. april 2010 / 07:00

Protestirali zaradi neznosnih prometnih razmer

Škofjeločani, ki živijo na Spodnjem trgu in ob Poljanski cesti, so v petek okoli dveh popoldne s petnajstminutnim sprehajanjem čez dva prehoda za pešce povsem ohromili promet skozi mesto.

Prosti čas / sobota, 17. april 2010 / 07:00

Klapa Maslina danes v Železnikih

V soboto, 17. aprila, ob 19. uri bo v Športni dvorani v Železnikih nastopila klapa Maslina.