Gašper Sluga, trener košarkaric Triglava / Foto: Gorazd Kavčič

Delo z mladimi se obrestuje

Pri Ženskem košarkarskem klubu Triglav so ponosni na dosežene rezultate njihovih deklet, ki to poletje uspešno nastopajo za državne reprezentance in v ulični košarki, prejšnji teden pa so ekipe že začele s pripravami na novo ligaško sezono.

Kranj – Ženski košarkarski klub Triglav Kranj je zagotovo med najuspešnejšimi športnimi kolektivi na Gorenjskem, saj so članice v minuli sezoni v državnem prvenstvu in pokalu osvojile drugo mesto, prav tako druge so bile v prvenstvu mladinke in kadetinje, ki so poleg tega osvojile še Jadransko ligo. Druge so bile tudi pionirke, mlajše pionirke pa so bile v prvenstvu tretje in druge v pokalu. Tako so dekleta v prav vseh kategorijah osvojila vsaj po eno medaljo, zato so si v klubu ambiciozne cilje postavili tudi za novo sezono.

»Načrti našega kluba so vsa leta podobni, to pa pomeni, da si še naprej želimo kvalitetno in sistematično delati z mladimi košarkaricami. Želimo si jih pripravljati, da bodo nekoč zaigrale za člansko ekipo, še prej pa seveda tudi za mlade reprezentance. Do sedaj nam je to dobro uspevalo, saj imamo trenutno v klubu kar deset reprezentantk. Štiri so nastopale na evropskem mladinskem prvenstvu v Celju, kjer smo dosegli peto mesto, tri trenutno igrajo na evropskem prvenstvu kadetinj v Makedoniji, tri pa igrajo v kategoriji do petnajstega leta,« pravi trener Gašper Sluga, ki ni le trener pri Triglavu, ampak tudi pomočnik glavnega trenerja naše mladinske ženske košarkarske reprezentance Damirja Grgića.

»V klubu si želimo, da dekleta individualno napredujejo, s tem pa so boljši rezultati tako na klubski ravni kot v reprezentanci,« pravi trener Sluga, ki skupaj z dekleti na nov ligaški razpored še čaka, saj naj bi ga opravili konec tega meseca, za Jadransko ligo pa je razpored že znan. Tako bodo 8. oktobra triglavanke v Kranju v prvem krogu gostile ekipo Medveščaka.

»S pripravami na novo sezono smo začeli prejšnji ponedeljek. Prišla so dekleta, ki ne nastopajo za reprezentance, druga bodo prišla kasneje. Nekaj več dopusta imajo tudi dekleta, ki so bila na evropskem prvenstvu, vendar računam, da bodo ekipe na treningih v polnih postavah do 1. septembra.« Sicer pa tudi dekleta, ki niso igrala na prvenstvih, poleti niso počivala, saj jih kar nekaj nastopa v ulični košarki. »Ker nismo profesionalen klub, imajo dekleta proste roke za igranje ulične košarke. Tako so bile četrte na evropskih igrah v Bakuju, zmagale so na evropskem univerzitetnem prvenstvu v Kragujevcu in vesel sem njihovih rezultatov ter tega, da so tudi poleti aktivne,« pravi trener Gašper Sluga, ki je vesel, da bo v novi sezoni članska ekipa podobna kot lani, le še malo mlajša, saj jo bodo okrepile najboljše mlade igralke.

»Treniramo zato, da bi bili najboljši, in naša želja je seveda, da kdaj premagamo tudi celjsko ekipo. Ne vemo še natančno, kakšna bodo druga moštva, zato rezultatov še ne morem napovedovati. Vem pa, da treniramo zato, da na vsaki tekmi gremo na zmago,« še pravi Sluga in dodaja, da je vesel, da bo v novi sezoni v članski ekipi Triglava igralo kar sedem doma vzgojenih igralk.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 24. september 2009 / 07:00

Na ogled skoraj dvesto različnih vrst gob

Šenčur - V Osnovni šoli Šenčur je bilo minuli vikend na ogled 190 primerkov različnih vrst gob, večinoma užitnih, ki so jih za razstavo nabrali člani Gobarskega društva Kranj. »L...

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 24. avgust 2015 / 14:21

Letos več rojstev kot lani

Z uspešno zaključeno donatorsko akcijo so v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj kupili transportni defibrilator. Prijetna novica je tudi, da imajo letos več rojstev kot lani v enakem obdob...

Šport / ponedeljek, 24. avgust 2015 / 14:15

Delo z mladimi se obrestuje

Pri Ženskem košarkarskem klubu Triglav so ponosni na dosežene rezultate njihovih deklet, ki to poletje uspešno nastopajo za državne reprezentance in v ulični košarki, prejšnji teden pa so ekipe že zač...

Radovljica / ponedeljek, 24. avgust 2015 / 14:12

V Mišače prišel največji tiranozaver v Evropi

»Največji tiranozaver v Evropi in Stonehenge v Mišačah. A se šališ,« je najpogostejši odziv tistih, ki prvič slišijo za tematski park Dino Universe.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 24. avgust 2015 / 14:09

Predan je skrbi za svoje živali

Sedemnajstletni kranjski gimnazijec Tadej Verbič iz Dvorij vestno skrbi za kanadski veverici, želvo in papige – skobčevke, nimfi in rozelo.

Žiri / ponedeljek, 24. avgust 2015 / 14:07

V Žiri se vrača pediater

V preteklih dneh so uredili prostore pediatrične ambulante v Zdravstvenem domu Žiri, kjer bodo od septembra ponovno opravljali preglede šolskih in predšolskih otrok.