Glavni izvršni direktor družbe Istrabenz Turizem in idejni oče Wai Thai centra Marino Antolovič (Foto: arhiv organizatorja, AB)

Brez tort pač ne gre

V zadnjem času so obletnice delovanja praznovali v Portorožu in Ljubljani. Pri tem pač ne gre brez slavnostnega rezanja tort. Eno večjih trgovskih podjetij pa je predstavilo svojo novo linijo izdelkov, namenjeno v prvi vrsti ljudem s celiakijo.

Portoroški Tempelj dobrega počutja, največji center za tradicionalno tajsko masažo in naravno nego obraza in telesa v Evropi, je pred kratkim praznoval deseto obletnico delovanja. Idejni oče Wai Thai centra Marino Antolovič pravi, da je ta nastal na podlagi pozitivne energije, kreativnosti, drugačnosti in timskega dela. Gre za revolucionaren turistični produkt, po njegovih besedah uspešnico, ki je doživela veliko kopij, vendar še danes nobena ne dosega originala.

Osem let delovanja pa so proslavile tudi Terme Snovik. Na predzadnji januarski sobotni dopoldan se je v sejni sobi restavracije Potočka zbralo lepo število prijateljev najvišje ležečih slovenskih term. Z izbranimi melodijami na flavti jih je navdušila Andreja Marčun, dosežke in načrte za prihodnje leto pa sta predstavila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper in prokurist Ivan Hribar. Po stari navadi ni manjkala torta in slavnostni trenutek, razrez torte in prvi kos je pripadel vaščanu Snovika, družbeniku in enemu izmed ustanoviteljev term: Srečku Vrankarju.

Spar Slovenija pa je uvedel novo linijo izdelkov, namenjeno ljudem, ki zaradi preobčutljivosti ne smejo uživati živil z vsebnostjo glutena in laktoze. V ljubljanskem Unionu je organiziral tiskovno konferenco in okroglo mizo na temo problematike ljudi s posebnimi prehranskimi potrebami in seveda predstavil novo linijo Spar Free From.

Linija vsebuje več kot trideset izdelkov brez glutena in laktoze, od katerih je enajst izdelkov proizvedenih v Sloveniji. Ob uvedbi nove linije izdelkov so spregovorili generalni direktor Spara Slovenija Igor Mervič, o mednarodnih smernicah za brezglutenske izdelke in preverjanju nove linije je govorila klinična dietetičarka Andreja Širca Čampa, celiakijo je podrobneje predstavil zdravnik in alergolog, asist. dr. Jernej Dolinšek, dr. med., sodelovala pa sta tudi predsednik Društva za celiakijo Robert Letnar, ki se s celiakijo sooča tudi sam, ter podpredsednica društva Breda Kojc.

B2, eno večjih in uspešnejših slovenskih podjetij na področju izobraževanja in informacijskih storitev, zadnje leto znano predvsem po storitvah e-izobraževanja, pa je svojo okroglo obletnico delovanja – že kar dvajseto, v izbrani družbi poslovnih partnerjev in prijateljev iz vse Slovenije praznovalo v ljubljanski prenovljeni Moderni galeriji. Skozi dogodek je prisotne popeljal voditelj Toni Cahunek, pridružila pa se mu je ekipa Impro lige. Tudi tu brez torte ni šlo.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 27. februar 2009 / 07:00

Škofjeloški pasijonski koncerti

Glasbeno leto evropskih skladateljev so v okviru predpasijonskih aktivnosti v Stari Loki pri Škofji Loki začeli s predavanjem in slavnostnim koncertom.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sreda, 8. februar 2012 / 07:00

Za vse, ki imajo radi naravo

Okoljevarstveniki se večinoma posvečajo analizi odpadnih voda, skrbi za zrak, povezanosti živega in neživega, pomenu ločevanja in predelave odpadkov.

GG Plus / sreda, 8. februar 2012 / 07:00

Najina zmaga je bila filmska

Študenta Tadej Turk in Jure Svetelj sta zmagala na državnem tekmovanju iz mehatronike in si s tem zagotovila vstopnico na evropsko tekmovanje EuroSkills 2012, ki bo potekalo v Belgiji.

Šport / sreda, 8. februar 2012 / 07:00

Na kulturni dan državno prvenstvo v skokih

Kranj - Danes bo v Kranju potekalo državno prvenstvu v smučarskih skokih. Za naslov najboljšega v državi se bodo pomerili naši najboljši smučarji skakalci in skakalke. Lanski nas...

Avtomobilizem / sreda, 8. februar 2012 / 07:00

Na kratko

Citroën: Pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu so vzpostavili klub za lastnike avtomobilov linije DS. Člani kluba imajo prek spletne strani

Gospodarstvo / sreda, 8. februar 2012 / 07:00

Mešetar

Tržne cene govejega mesa Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 23. in...