Glavni izvršni direktor družbe Istrabenz Turizem in idejni oče Wai Thai centra Marino Antolovič (Foto: arhiv organizatorja, AB)

Brez tort pač ne gre

V zadnjem času so obletnice delovanja praznovali v Portorožu in Ljubljani. Pri tem pač ne gre brez slavnostnega rezanja tort. Eno večjih trgovskih podjetij pa je predstavilo svojo novo linijo izdelkov, namenjeno v prvi vrsti ljudem s celiakijo.

Portoroški Tempelj dobrega počutja, največji center za tradicionalno tajsko masažo in naravno nego obraza in telesa v Evropi, je pred kratkim praznoval deseto obletnico delovanja. Idejni oče Wai Thai centra Marino Antolovič pravi, da je ta nastal na podlagi pozitivne energije, kreativnosti, drugačnosti in timskega dela. Gre za revolucionaren turistični produkt, po njegovih besedah uspešnico, ki je doživela veliko kopij, vendar še danes nobena ne dosega originala.

Osem let delovanja pa so proslavile tudi Terme Snovik. Na predzadnji januarski sobotni dopoldan se je v sejni sobi restavracije Potočka zbralo lepo število prijateljev najvišje ležečih slovenskih term. Z izbranimi melodijami na flavti jih je navdušila Andreja Marčun, dosežke in načrte za prihodnje leto pa sta predstavila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper in prokurist Ivan Hribar. Po stari navadi ni manjkala torta in slavnostni trenutek, razrez torte in prvi kos je pripadel vaščanu Snovika, družbeniku in enemu izmed ustanoviteljev term: Srečku Vrankarju.

Spar Slovenija pa je uvedel novo linijo izdelkov, namenjeno ljudem, ki zaradi preobčutljivosti ne smejo uživati živil z vsebnostjo glutena in laktoze. V ljubljanskem Unionu je organiziral tiskovno konferenco in okroglo mizo na temo problematike ljudi s posebnimi prehranskimi potrebami in seveda predstavil novo linijo Spar Free From.

Linija vsebuje več kot trideset izdelkov brez glutena in laktoze, od katerih je enajst izdelkov proizvedenih v Sloveniji. Ob uvedbi nove linije izdelkov so spregovorili generalni direktor Spara Slovenija Igor Mervič, o mednarodnih smernicah za brezglutenske izdelke in preverjanju nove linije je govorila klinična dietetičarka Andreja Širca Čampa, celiakijo je podrobneje predstavil zdravnik in alergolog, asist. dr. Jernej Dolinšek, dr. med., sodelovala pa sta tudi predsednik Društva za celiakijo Robert Letnar, ki se s celiakijo sooča tudi sam, ter podpredsednica društva Breda Kojc.

B2, eno večjih in uspešnejših slovenskih podjetij na področju izobraževanja in informacijskih storitev, zadnje leto znano predvsem po storitvah e-izobraževanja, pa je svojo okroglo obletnico delovanja – že kar dvajseto, v izbrani družbi poslovnih partnerjev in prijateljev iz vse Slovenije praznovalo v ljubljanski prenovljeni Moderni galeriji. Skozi dogodek je prisotne popeljal voditelj Toni Cahunek, pridružila pa se mu je ekipa Impro lige. Tudi tu brez torte ni šlo.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Motoristi so se zabavali v Kranju

Kranj - Moto klub Freising Riders je od petka do nedelje pripravil tradicionalno druženje ljubiteljev jeklenih konjičkov, ki so se zbrali ob starem bazenu pri Supernovi. Čeprav j...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 13. februar 2010 / 07:00

Brez tort pač ne gre

V zadnjem času so obletnice delovanja praznovali v Portorožu in Ljubljani. Pri tem pač ne gre brez slavnostnega rezanja tort. Eno večjih trgovskih podjetij pa je predstavilo svojo novo linijo izdelkov...

Avtomobilizem / sobota, 13. februar 2010 / 07:00

Mladost nove generacije

Test: Ford Fiesta 1.6 TDCi Titanium Individual

Mularija / sobota, 13. februar 2010 / 07:00

Znanost je lahko zabavna

Hiša eksperimentov je minuli teden prvič gostovala na Gorenjskem. Kako privlačna in zabavna je lahko znanost, so prikazali na osnovnih šolah v Bohinjski Bistrici, Kranjski Gori in Žirovnici.

Prosti čas / sobota, 13. februar 2010 / 07:00

Kaj bi Avstrijci brez kave?

Če Angleži obožujejo čaj, potem so Avstrijci nori na kavo.

Prosti čas / sobota, 13. februar 2010 / 07:00

Dunajska čokoladna klasika po babičinem receptu

Za znano torto iz čokoladnega biskvita, marelične marmelade in čokoladnega preliva je verjetno vsaj toliko receptov kot razglabljanj in ugotavljanj, kakšen je pravzaprav originalni recept zanjo. Tudi...