Zmagovalka Hello Kitty, ki so jo ob pomoči svojih mam izdelali domačini Maja in Filip Madon ter Ana Bohinec. Za nagrado so si prislužili družinsko kosilo v Dragi. (Foto: Anka Bulovec)

Snežne skulpture v Begunjah

Med gradovi, snežaki in pujski je bila najbolj prepričljiva Hello Kitty.

Begunje – Zimski nedeljski popoldan je kljub ne preveč prijaznemu vremenu v Begunje privabil številne navdušence izdelovanja sneženih skulptur - in še več gledalcev. Tekmovanje sta organizirala domače turistično društvo in Jurček Pub, udeležilo pa se ga je osem ekip; v vsaki je bilo od pet do sedem članov. Na nogometnem igrišču sredi Begunj so izdelovali skulpture iz snega: pujse, snežake, gradove, pa celo piramide s sfingo in avtomobil. Žirijo, ki ji je predsedoval oblikovalec Klemen Rodman, je najbolj navdušila figura Hello Kitty, ki je nastala pod spretnimi rokami družine Madon Bohinec. »Oblikovanje iz snega je specifično delo,« je resno vzel svojo nalogo Rodman. »Med skulpturami je bilo opaziti več vsebinskih pristopov in nekaj zelo profesionalnih del, žirija pa je pri ocenjevanju dala prednost vsebini,« je pojasnil.

»Tekmovanje smo želeli organizirati že lani, a ni bilo dovolj snega. Tudi letos nas je zaradi petkovega dežja malo skrbelo, a je šlo potem vse tako, kot je treba,« je v imenu organizatorjev povedal Franjo Pogačnik. »Vsi si želimo živahnejšega dogajanja v Begunjah in tudi prireditve, kakršna je današnja, poskrbijo za to, da v kraju ni dolgčas. Zadovoljni smo z odzivom, zato bomo tekmovanje v izdelovanju snežnih skulptur, če bo le zima dovolj bogata s snegom, organizirali tudi prihodnje leto.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / četrtek, 22. april 2010 / 07:00

Burno življenje pod viaduktom

Lastnik zemljišča in DARS začela pogovore. Najemnika Toneta Planinca ne motijo ne avtomobili ne kamioni.

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sreda, 10. februar 2010 / 07:00

Danes avdicija za Godbo Cerklje

Cerklje - Kot je bilo napovedano, so v Cerkljah ustanovili Kulturno društvo Godba Cerklje, ki se je v teh dneh tudi že registriralo. Na ustanovnem zboru so za predsednika društva...

Zanimivosti / sreda, 10. februar 2010 / 07:00

Snežne skulpture v Begunjah

Med gradovi, snežaki in pujski je bila najbolj prepričljiva Hello Kitty.

Tržič / sreda, 10. februar 2010 / 07:00

Rušenje mimo volje občanov

Civilna iniciativa za zaustavitev rušenja nekdanjih objektov Peka v Tržiču se zaveda, da so njena opozorila prepozna. Želi pa odgovore o smiselnosti prodaje občinske lastnine.

Slovenija / sreda, 10. februar 2010 / 07:00

Katoliška univerza tudi v Sloveniji

Fakulteta za poslovne vede bo prva fakulteta nove katoliške univerze in bo začela delovati v prihodnjem študijskem letu.

Kronika / sreda, 10. februar 2010 / 07:00

Bomba ni bila moja!

Tako sta na kranjskem sodišču zatrdila tako Damir Muzaferović iz Kranja kot Dževad Velić iz Postojne, ki jima sodijo zaradi bombnega napada pred diskoteko Million Club v Kranju oktobra lani.