Predsednik TD Preddvor Brane Likozar ter nagrajenki Aleksandra Morozov ter Judita Likozar v družbi preddvorskega župana Mirana Zadnikarja (Foto: Matic Zorman)

Najlepši nageljni in vrtovi

Tudi letos je Turistično društvo Preddvor v sodelovanju z domačo občino podelilo priznanja za najbolj urejene hiše in vrtove v letu 2009 v občini Preddvor.

Preddvor - Komisija Turističnega društva letos ni imela lahkega dela, kar je prejšnji petek v Domu Krajanov v Preddvoru poudaril tudi predsednik TD Preddvor Brane Likozar, saj je toča balkone in vrtove prizadela kar dvakrat. Najlepše zasaditve in urejene vrtove smo skozi fotografski zapis in ob spremni besedi Mirjam Pavlič prisotni videli na podelitvi, samo prireditev so popestrili nastopi učencev OŠ Matije Valjavca Preddvor, cerkveni pevski zbor Kokra, program pa je povezovala Saša Pivk Avsec.

Da občani Preddvora dajo veliko na zunanjo urejenost hiš, govori tudi nagrada, ki so jo Tupaliče pred mesecem prejele od Gorenjske turistične zveze v akciji Moja dežela, lepa in gostoljubna. Vas Tupaliče je bila izbrana za najlepšo vas v občini Preddvor.

Plakete za urejenost hiš in vrtov so letos prejeli: Mira Arh (Tupaliče), Marinka Ogrin (Tupaliče), Anastazija Kokl (Potoče), Pavla Tičar (Potoče), Vida Studen (Hrib), Edita Mavčič (Nova vas), družina Šlibar (Sr. Bela) in Preddvorčanke Slavica Kljajič, Marinka Žižmond, Cilka Markun, Ivanka Škoda in med poslovnimi objekti Pizzeria Urša, ravno tako iz Preddvora. Najlepše gorenjske nageljne v preddvorski občini ima Judita Likozar z Brega, lastnica najlepše urejene hiše in vrta v celoti pa je Aleksandra Morozov z Belske ceste v Preddvoru.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 23. julij 2020 / 10:30

Za preprečevanje in odpravo škode v gozdovih

Kranj – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javna razpisa s področja preprečevanja in odprave škode v gozdovih zaradi naravnih nesreč. Razpisali so 1,37 milijona evrov nep...

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 29. junij 2009 / 07:00

Rumena majica med navijači

Besničani so pripravili sprejem za kolesarja Tadeja Valjavca, ki je bil pet dni na dirki Po Švici v središču pozornosti.

Slovenija / ponedeljek, 29. junij 2009 / 07:00

Na Trojanah se spominjajo rokovnjačev

Ob dvestoletnici napada rokovnjačev na Francoze so domačini postavili spomenik.

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. junij 2009 / 07:00

Gozdarji proti neosnovanim obtožbam

Ljubljana - Združenje za gozdarstvo pri GZS ugotavlja, da že od konca prejšnjega leta potekajo proti gozdarskim družbam neosnovane obtožbe, ki so se začele na Odboru Državnega zb...

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. junij 2009 / 07:00

Obeta se solidna letina krompirja

Krompir sicer napada črna noga, a domače seme je letos zelo kakovostno.

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. junij 2009 / 07:00

Elektrodistributerje bodo delili

Ljubljana - Potem ko so revizorji pri pregledu ureditve elektrodistribucijskih podjetij ugotovili, da je ta nesmiselna, so na ministrstvu za gospodarstvo odločili, da bodo vseh p...