Občinski atentat na zdravo pamet

Ponedeljek, 13. julija 2009, ob 7.45. Lokacija, Frankovo naselje 175.

Pridrvijo možje v belem in označijo dva parkirna prostora z označbo rezervirano za invalide in s tem zmanjšajo že tako osiromašeno parkirišče za četrtino oziroma tri običajne parkirne površine.

 

Toda pri nas hvala Bogu nimamo nobenega invalida. Povsem razumem, da je potrebno osebam, ki potrebujejo posebno pozornost, to tudi omogočiti. Obstajajo pa seveda zato tudi različni načini in predvsem objektivni razlogi.

 

Način je lahko dograditev dodatnega parkirišča, parkirišča za določeno osebo in ne da ob prezasedenosti parkirišč, pločnikov in dovoznih poti parkirišče za invalide ostaja prazno, saj Bog ne daj, da bi kdo tam parkiral, kajti vrli občinski redarji so nenehno na preži.

 

Tako so me kaznovali pred časom, ko sem kupoval kruh v trgovini Mak (kako lahko obratuje trgovina brez parkirišč?), položnico pa sem prejel v manj kot 24 urah.

 

Gospod Bajt, ki je verjetno ugledni občinar, mi je skopo pojasnil, da sicer ne ve, zakaj so »pomalali« z rumeno barvo, vendar pa v celoti zaupa svojim sodelavcem.

 

Na vprašanje legalnosti parkiranja na pločnikih mi je odgovoril, da nima namena meni razlagati, kaj je prav in kaj ne, da pa je parkiranje na pločnikih dovoljeno razen v primeru, če je moten prehod starejši osebi ali pa mamici z otroškim vozičkom. Takrat pa naj le pokličemo mestno redarstvo, ki bo že naredilo red. Na zdravje!

 

Z vso svojo ljubeznivostjo mi je tudi svetoval, naj najamem parkirni prostor na javnem parkirišču, tam, kjer je pred časom gospod Pametnjakovič želel zgraditi sortirnico komunalnih odpadkov.

 

Ideja sploh ni slaba, vendar pa ima nekatere lepotne napake!

 

Lastniki stanovanjske hiše smo ob nakupu stanovanj plačali tudi gradnjo parkirišč (nekateri so se odločili za zelenice). Nam je občina odvzela parkirišča in jih označila kot javno parkirno površino, na kateri parkirajo tudi vozniki iz sosednjih blokov, ki pa jim občina zelenic ni odvzela.

 

Lepo prosim, gospodje občinarji, dajte mi v najem parkirišče, ki sem ga že enkrat kupil, tu, kjer sem doma, in ne stotine metrov daleč. Plačam isto ceno!

 

Pa še to!

 

Parkiranje na obeh straneh pločnikov je bilo vzrok za prometno nezgodo. Ob vključevanju v promet s parkirišča je z veliko hitrostjo trčila vame gospa Novakova, ki je veselo pripeljala povsem po levi strani. Sodišče me je spoznalo za krivega iz razloga, da bi moral predvidevati, da bo gospa Novakova pripeljala po levi strani.

 

Pomanjkanje parkirnih površin je rak rana, vendar pa bi se z malo dobre volje in sodelovanja s krajani marsikaj lahko uredilo na način, da bi bila volk sit in koza cela.

 

Le malo več modrosti je potrebne, mar ne?

 

Mitja Jager,

Frankovo naselje

 

Če ste že odvzeli parkirišče, odstranite vsaj tablo, ki kaže na to, da je bilo nekoč povsem drugače.

 

Na tej dovozni cesti je brez ustreznega prometnega znaka dovoljeno parkiranje na obeh straneh pločnikov, obenem pa je tudi dovoljena vožnja po levem voznem pasu!

 

Prepolno parkirišče in vselej prazna rezervirana parkirišča

 

Kot da se nekdo norčuje iz lastnikov stanovanjske hiše.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 30. julij 2020 / 08:05

Kopalne vode ustrezne

Rezultati državnega in občinskih monitoringov kažejo, da je voda na naravnih kopališčih na Gorenjskem večinoma skladna s priporočili, kar pa ne velja za vzorca, odvzeta v Savi pri Savskem otoku v Kran...

Objavljeno na isti dan