V Žabnici so prepričani, da se gradnja šole ne sme končati brez dograditve prepotrebne telovadnice.

Grenko veselje ob novi šoli

Kljub zamudi z gradbenimi deli se v Žabnici veselijo odprtja nove šole, žal pa ob njej (še) ne bo obljubljene telovadnice.

Žabnica – Šola v Žabnici naj bi bila po prvotnih načrtih prenovljena že februarja, vendar pa so se gradbena dela zavlekla in očitno bodo šolarji k pouku v prenovljene prostore prišli šele ob začetku novega šolskega leta. »Trenutno sta vrtec in dva razreda osnovnošolcev v gasilskem domu, dva razreda sta v župnišču, eden pa v prostoru sedeža Krajevne skupnosti. Jeseni naj bi se v šolske prostore znova vselili učenci vseh petih razredov in dva oddelka vrtca. Veselje vrnitve v prenovljene prostore pa greni telovadnica, ki nam jo obljubljajo že več kot 40 let, a se nam ob pogledu na gradbišče vsak dan bolj odmika,« pravi predsednik Krajevne skupnosti Žabnica Jože Frelih in dodaja, da v krajevni skupnosti že več let namensko varčujejo za telovadnico, zbrali pa so že približno četrtino denarja iz predračuna.

»Župan Damijan Perne in občinska uprava so nam februarja 2007 obljubili obnovo šole in gradnjo telovadnice, če se odpovemo meram telovadnice, ki nam jo je odobrila že prejšnja občinska oblast. Za telovadnico dimenzij 20 krat 33 metrov smo že imeli gradbeno dovoljenje in zagotovljeno finančno podporo v občinskem proračunu, nato pa smo pristali tudi na manjšo telovadnico 17,6 krat 18,6 metra in znova pridobili gradbeno dovoljenje. Žal pa finančne podpore ni več, očitno je bil denar porabljen druge,« pravijo v Žabnici, kjer so razočarani poslušali tudi novo možnost za postavitev telovadnice, ki naj bi bila v obliki šotora. »Telovadnico bi krajani uporabljali tudi kot večnamenski prostor, šotor pa se nam zdi arhitektonsko nesprejemljiva varianta, ki je vprašljiva tudi glede vzdrževanja. Siti smo zavlačevanja in izgovorov ter hočemo gradnjo telovadnice sedaj, ko so gradbeniki še na dvorišču šole!« pravi Jože Frelih, ki se tudi sprašuje, kaj domačini glede tega lahko še naredijo.

»Res je, da se je gradnja šole zaradi trenutne ekonomske situacije malce zavlekla, res pa je tudi, da k šoli spada telovadnica in da ta tudi bo. Zanimali smo se za čim bolj ekonomično rešitev in eden od ponudnikov je predlagal tudi cenejšo šotorsko različico. Vendar odločitev še ni padla. Naša prva skrb trenutno je, da izpeljemo investicijo šole, nato pa bo sledila gradnja telovadnice,« dodaja kranjski župan Damijan Perne.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 17. junij 2018 / 14:11

Veliki admiral Anton Haus in slovensko morje

Med Slovenci, ki so dosegli najvišje čine v avstro-ogrski mornarici, je na prvem mestu Anton Haus. Rodil se je 13. junija 1851 v Tolminu, v občini, ki danes meji na bohinjsko. Njegovi uspehi in z n...

Objavljeno na isti dan


Izleti GG / torek, 3. avgust 2021 / 17:20

Okoli Dugega otoka

Tokrat sva si z Alešem za kajakaško avanturo izbrala dolg in ozek severnodalmatinski otok, po površini sedmi največji na Hrvaškem. Ko sva se prepričala, da bo vremenska, predvsem vetrovna...

Kronika / torek, 3. avgust 2021 / 17:13

Otrok je padel skozi okno

Zgornje Bitnje – V petek malo po osmi uri zjutraj je v Zgornjih Bitnjah skozi okno stanovanjske hiše padel otrok. Reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj so ga oskrbeli. V UKC Ljubljana ga je odpel...

GG Plus / torek, 3. avgust 2021 / 17:13

Fantom je lažje

Karmen sicer ni vraževerna, vsaj tako pravi, a v življenju je že neštetokrat doživela, da se v pregovoru Vse se vrača, vse se plača, skriva globoka resnica.

Gospodarstvo / torek, 3. avgust 2021 / 17:11

Tožilstvo zavrglo ovadbi

V stečajnem postopku KGZ Tržič je tožilstvo zavrglo ovadbi za kaznivi dejanji oškodovanja upnikov in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Kranjska Gora / torek, 3. avgust 2021 / 17:06

Na Dovjem obnovili požarni bazen

Požarni bazen na Dovjem s kapaciteto sedemdeset kubičnih metrov je temeljito obnovljen, na obletni gasilski vaji so že preverili njegovo učinkovitost.