V sredo so bili na jedilniku žganci in obara ter za posladek pecivo.

Dijaki na malice v Kazino

Dijakom Srednje šole Jesenice so tople malice začeli pripravljati v restavraciji in pivnici Kazina.

Jesenice – Minuli ponedeljek so na Srednji šoli Jesenice dijakom vendarle začeli nuditi tople malice, in sicer v bližnji restavraciji in pivnici Kazina. Tam zdaj dnevno pripravijo med 500 in 750 malic, in sicer v treh rundah, dijakom pa so namenili lepo urejene prostore v zgornjem nadstropju. Kot je povedal lastnik restavracije Aleksander Ažman, je v prvih dneh vse potekalo brez težav, prostora imajo dovolj, dijaki pa si malice postrežejo po samopostrežnem sistemu. Tudi dijaki, ki smo jih vprašali, kako so zadovoljni s ponudbo toplih malic, so bili zvečine zadovoljni. Prvi dan so na jedilniku imeli zrezke, pire krompir in solato, drugi dan golaž in testenine, v sredo pa obaro, žgance in za posladek pecivo. Po besedah Aleksandra Ažmana morajo vsak dan zagotoviti tudi vegetarijanske in dietne obroke, posebno pozornost pa morajo nameniti tudi dijakom muslimanske vere, ki ne jedo svinjine. Pa bodo z 2,42 evri, kolikor ministrstvo namenja za eno malico, lahko pokrili vse stroške? Po Ažmanovih besedah je to zelo nizka cena, ki pokrije le materialne stroške, ne pa tudi ostalih, denimo za elektriko in plače (pri strežbi in pomivanju dela kar osem zaposlenih).

Srednja šola Jesenice je bila ena tistih, ki se je znašla v velikih težavah, ko je ministrstvo zahtevalo ponudbo toplih dijaških malic. V šoli namreč prostora za ureditev jedilnice za 750 dijakov, kolikor jih obiskuje šolo, nimajo. Ravnatelj Stane Vidmar je nasprotoval, da bi dijaki na malice hodili v gostilno, a na koncu šoli ni preostalo drugega, kot da sklene pogodbo s sosednjo restavracijo Kazina. Zaradi uvedbe toplih malic so morali spremeniti tudi urnik, tako da zdaj pouk začenjajo že ob pol osmih, torej pol ure prej, dijaki pa imajo za malico eno šolsko uro časa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 27. avgust 2018 / 10:24

Iz dobre vode tudi dobro pivo

Kamnik se ponaša s kar šestimi mikropivovarnami, za katerimi stojijo večinoma mladi ljubitelji te pijače, ki so vsi po vrsti pivo začeli variti v domačih garažah. Zakaj pivo tako dobro uspeva prav na...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 4. junij 2008 / 07:00

Playboyevo dekle leta 2008 je postala Sabina Mali

Včeraj so v ljubljanski kavarni Sputnik organizatorji ene že tradicionalnih zabav slovenske izdaje najbolj znane revije za moške predstavili 'plejmejtke' Tadejo Štruc, Evo Svete, Lucijo Ledinek,...

Radovljica / sreda, 4. junij 2008 / 07:00

Potujmo, rešujmo, tekmujmo

Radovljica - OŠ Antona Janše Radovljica je v soboto že enajstič zapored pripravila državno tekmovanje Potujmo, rešujmo, tekmujmo, na katerem se je 64 mladih iz dvajsetih slovensk...

Splošno / sreda, 4. junij 2008 / 07:00

Potok Belca, čigava skrb?

V prejšnji številki Belce smo obelodanili problematiko potoka Belca. Glede na pretresljive napovedi je bil odziv vaščanov daleč pod pričakovanji. Zato pa smo dobili pozitiven dopis Agencije Republike...

Splošno / sreda, 4. junij 2008 / 07:00

V pričakovanju drugega krajevnega praznika

Konec avgusta bo potekal že drugi Naaaj dan, ki naj bi bil iz leta v leto večji magnet za ljudi. Verjetno se spomnite poletnega dneva iz lanskega leta, ko se je pred Kulturnim domom Predoslje trlo lju...

Kranj / sreda, 4. junij 2008 / 07:00

Priložnost za ekološki in izletniški turizem

Predoslje morajo razviti svojo blagovno znamko in izoblikovati celostno podobo, s katero bo kraj prepoznaven in konkurenčen na turističnem trgu, je prepričan Danilo Šenk, predsednik Krajevne skupnosti...