V sredo so bili na jedilniku žganci in obara ter za posladek pecivo.

Dijaki na malice v Kazino

Dijakom Srednje šole Jesenice so tople malice začeli pripravljati v restavraciji in pivnici Kazina.

Jesenice – Minuli ponedeljek so na Srednji šoli Jesenice dijakom vendarle začeli nuditi tople malice, in sicer v bližnji restavraciji in pivnici Kazina. Tam zdaj dnevno pripravijo med 500 in 750 malic, in sicer v treh rundah, dijakom pa so namenili lepo urejene prostore v zgornjem nadstropju. Kot je povedal lastnik restavracije Aleksander Ažman, je v prvih dneh vse potekalo brez težav, prostora imajo dovolj, dijaki pa si malice postrežejo po samopostrežnem sistemu. Tudi dijaki, ki smo jih vprašali, kako so zadovoljni s ponudbo toplih malic, so bili zvečine zadovoljni. Prvi dan so na jedilniku imeli zrezke, pire krompir in solato, drugi dan golaž in testenine, v sredo pa obaro, žgance in za posladek pecivo. Po besedah Aleksandra Ažmana morajo vsak dan zagotoviti tudi vegetarijanske in dietne obroke, posebno pozornost pa morajo nameniti tudi dijakom muslimanske vere, ki ne jedo svinjine. Pa bodo z 2,42 evri, kolikor ministrstvo namenja za eno malico, lahko pokrili vse stroške? Po Ažmanovih besedah je to zelo nizka cena, ki pokrije le materialne stroške, ne pa tudi ostalih, denimo za elektriko in plače (pri strežbi in pomivanju dela kar osem zaposlenih).

Srednja šola Jesenice je bila ena tistih, ki se je znašla v velikih težavah, ko je ministrstvo zahtevalo ponudbo toplih dijaških malic. V šoli namreč prostora za ureditev jedilnice za 750 dijakov, kolikor jih obiskuje šolo, nimajo. Ravnatelj Stane Vidmar je nasprotoval, da bi dijaki na malice hodili v gostilno, a na koncu šoli ni preostalo drugega, kot da sklene pogodbo s sosednjo restavracijo Kazina. Zaradi uvedbe toplih malic so morali spremeniti tudi urnik, tako da zdaj pouk začenjajo že ob pol osmih, torej pol ure prej, dijaki pa imajo za malico eno šolsko uro časa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 17. september 2010 / 07:00

Tudi nekuhano je lahko odlično

Pri presni prehrani nepoučen človek pomisli na jabolko in surovo korenje, pa še kakšno solato za zraven. Obstajajo recepti, kako nekuhano hrano pripraviti na sto in en način in s tem v hrani ohraniti...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 3. november 2011 / 07:00

Novo krožišče v Žirovnici

Prebivalce Žirovnice smo vprašali, ali je nova prometna ureditev s krožiščem primerna in kako nujno v občini potrebujejo večje otroško igrišče. Zanimalo nas je še, ali sodelujoči podpirajo načrte...

Gorenjska / četrtek, 3. november 2011 / 07:00

Pokopi tudi z raztrosom pepela

Domžal - Domžalski svetniki so sprejeli odredbo o povišanju cen pokopaliških storitev, ki jim bo po novem dodana še ena: pokop pokojnikov z raztrosom pepela. »Pojavila se je želj...

Avtomobilizem / četrtek, 3. november 2011 / 07:00

Ford Ranger izboljšal skupno sliko

Povsem novi terenski poltovorni dostavnik Ford Ranger je trenutno edini med tovrstnimi vozili z vsemi petimi zvezdicami na preizkusnem trčenju Euro NCAP. Ranger je za skupno varnost osvojil 89 od...

Zanimivosti / četrtek, 3. november 2011 / 07:00

Kamničani na delavnici v Istanbulu

Kamnik - V okviru evropskega programa vseživljenjskega učenja Grundtvig so se prek kamniškega Mladinskega centra Kotlovnica trije Kamničani udeležili mednarodne delavnice oblikov...

GG Plus / četrtek, 3. november 2011 / 07:00

Mi, igralci izza odra

"Tu smo zaradi igralcev. Brez njih v Prešernovem gledališču vsi mi ne bi imeli kaj početi. In obratno. Igralci brez nas ne bi mogli svojega poklica opravljati tako dobro kot ga. Še kako nas potrebujej...