Vse več potreb po pomoči na domu

Žirovniški občinski svetniki so se na zadnji seji seznanili z informacijo o stanju na področju socialnega varstva v občini.

Žirovnica - Kot je zapisano v pripravljenem gradivu, na tem področju ni večjih težav, kar je po mnenju občinske uprave posledica razmeroma dobrega dohodkovnega položaja občanov. Ugotavljajo pa, da bo v prihodnje treba zagotoviti več programov za starejše, saj se delež te populacije povečuje. V Žirovnici je 18,46 odstotka občanov starejših od 65 let, kar je nad slovenskim povprečjem (15,91 odstotka). V Domu upokojencev dr. Franceta Berglja Jesenice je po besedah direktorice Veronike Bregant med 192 stanovalci ta čas enajst občanov Žirovnice, to število pa se v zadnjih obdobju ni bistveno spreminjalo. »Skokovito pa naraščajo potrebe po pomoči na domu. Pred enim letom sta naši delavki v občini Žirovnica obiskovali enajst starostnikov, medtem ko je zdaj uporabnikov že šestnajst, pomoč pa izvajajo že skoraj tri delavke,« je pojasnila Bregantova in dodala, da bodo storitve pomoči na domu razvijali tudi v prihodnje. V občini Žirovnica imajo sicer zadnjih pet let (z izjemo leta 2006) negativen naravni prirastek. Lani se je, denimo, rodilo 32 otrok, umrlo pa je 38 oseb.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 21. maj 2017 / 19:01

Vinjeni na cesti

Kranj – Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali več voženj pod vplivom alkohola, nekatere so se končale tudi s prometno nesrečo. V Tenetišah se je voznik zaradi alkohola (0,65 mg/l)...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 20. november 2008 / 07:00

Fantazija v črnem, tehnika v belem

V ljubljanskem Mestnem muzeju je bila modna revija v sklopu prestavitve Elektroluxovih najnovejših pralnih in sušilnih strojev.

Zanimivosti / četrtek, 20. november 2008 / 07:00

Jubilej koče na sv. Jakobu

Na sobotni slovesnosti na sv. Jakobu so se spomnili odprtja tamkajšnje koče pred dvajsetimi leti.

Mularija / četrtek, 20. november 2008 / 07:00

Otroci in mir

Mir se začne s menoj - tako je bila poimenovana razstava del predstavnikov Osnovne šole Škofja Loka - Mesto, ki so svoja dela v petek zvečer predstavili v škofjeloški galeriji Ivana Groharja.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 20. november 2008 / 07:00

Nova športna dvorana ob šoli

Ideja in potreba po gradnji nove športne dvorane ob Osnovni šoli Ivana Tavčarja v Gorenji vasi je stara že več let, saj sedanja ne zagotavlja optimalne izvedbe športne vzgoje v šoli niti ne zadovoljuj...

Žirovnica / četrtek, 20. november 2008 / 07:00

Vse več potreb po pomoči na domu

Žirovniški občinski svetniki so se na zadnji seji seznanili z informacijo o stanju na področju socialnega varstva v občini.