Železniška postaja v Škofji Loki bo obnovljena. (Foto: Gorazd Kavčič)

Obnavljali bodo loško železniško postajo

Slovenske železnice načrtujejo gradnjo novega perona na železniški postaji Škofja Loka.

Škofja Loka – »Za gradnjo novega perona na postaji Škofja Loka in podhod do njega so bile v letu 2008 izdelane idejne zasnove, ki jih trenutno pregledujejo strokovne službe Slovenskih železnic. Predvidena je gradnja tira številka 3, na njegovem mestu postavitev novega perona z nadstrešnico in gradnja podhoda za dostop na peron. Po projektantski oceni znaša investicijska vrednost novega perona in dostopa nanj nekaj več kot pet milijonov evrov,« so nam na vprašanje o načrtovani obnovi odgovorili v službi za organizacijsko komuniciranje Slovenskih železnic. Bo pri naložbi sodelovala tudi Občina Škofja Loka? Pri železnicah odgovarjajo, da z Občino Škofja Loka potekajo dogovori glede dolgoročne ureditve tamkajšnjega postajnega območja, vendar končnih sklepov glede financiranja gradnje novega perona še ni. So pa Slovenske železnice naročile in financirale izdelavo idejnih zasnov novega perona in izvennivojskega dostopa nanj. Kdaj se bo obnova začela?

»Slovenske železnice so v skladu s svojimi pristojnostmi v planu vzdrževalnih del v javno korist za leti 2009 in 2010 predvidele tudi del sredstev za gradnjo novega perona na postaji Škofja Loka, vendar predloženi plan odobrava in potrdi Direkcija RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo (DŽI) s sedežem v Mariboru,« dodajajo pri Slovenskih železnicah. Med gradnjo bo zagotovljen nemoten in varen promet na postaji Škofja Loka.

Na Občini Škofja Loka so pred kratkim povedali, da je predvidena tudi obnova dveh železniških prehodov na območju Godešiča, kjer naj bi namestili zapornice. Kdaj naj bi se to začelo? »Na območju Godešiča je od navedenih dveh nivojskih prehodov predvideno zavarovanje z zapornicami na enem nivojskem prehodu, drugi nivojski prehod pa bo ukinjen. Za ureditev zavarovanja nivojskega prehoda z zapornicami je z izvajalcem Iskra Sistemi podpisana pogodba za izvajanje del na območju javne železniške infrastrukture, predvideni rok dokončanja del je april 2009,« dodajajo v službi za organizacijsko komuniciranje Slovenskih železnic.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Anton Šenk še naprej predsednik

Govedorejsko društvo Kranj-Tržič bo še naprej vodil Anton Šenk iz Hotemaž.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Mladinci so gorenjski prvaki

S pred kratkim končano nogometno sezono so na Velesovem zelo zadovoljni.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petdeset let krvavškega oddajnika

Prvi prenos TV programa s Krvavca so naredili 14. februarja 1957. Sedanji oddajnik je začel delovati po vojni leta 1991.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Otroci risali ornamente

Na OŠ Davorina Jenka so v tem šolskem letu izvedli tudi mednarodni likovni natečaj in praznovali 50 let šolskega glasila Odmevi izpod Krvavca.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petrovčeva hiša kulturni spomenik

Za obnovo Petrovčeve hiše naj bi pridobili 842 tisoč evrov strukturnih sredstev, meni župan Franc Čebulj.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Uradno odprtje ceste 6. julija

Junija je gradbeno podjetje SCT Ljubljana zaključilo z rekonstrukcijo regionalne ceste na Zgornjem Brniku, v okviru katere so razširili in preplastili tudi cestni odsek do Cerkelj (na...