Opozicija želi izredno sejo

Tržiški občinski svet bo imel izredno sejo 19. septembra. Župan Borut Sajovic je zavrnil vse očitke opozicije.

Tržič – Skupina enajstih članov tržiškega občinskega sveta iz vrst SDS, NSi, SLS, Mladih in Športnikov Tržiča, v kateri je prvi podpisan Pavel Rupar, je zahtevala sklic izredne seje. Občina naj bi brez odobritve izdala katalog Poti razvoja Tržič 2006 – 2008, ki je po njihovih trditvah le predvolilna propaganda. Zahtevajo revizijo s strani računskega sodišča RS in nadzornega odbora občine ter prijavo župana in podžupana državnemu tožilstvu. Pod drugo točko želijo obravnavo o ogrožanju varnosti otrok in drugih udeležencev v prometu. Zahtevajo popravilo pločnika na Mlaki in takojšen začetek gradnje pločnikov Zvirče–Kovor in Križe–Snakovo. Tretja in četrta točka zadevata Komunalno podjetje Tržič. Slednje sumijo neupravičene porabe denarja, ki ga je dobilo za odpadke iz drugih občin. Zahtevajo tudi odpoklic domnevno nezakonito imenovanega v. d. direktorja podjetja in objavo javnega natečaja.

»Izredna seja bo 19. septembra zvečer. Upam, da se bo opozicija te seje udeležila. Prav je, da razčistimo nejasna vprašanja. Menim, da so vsi očitki neutemeljeni. To velja tudi za zloženko Na poti razvoja, ki obvešča prebivalce o uresničevanju investicij v skladu s pogodbo. Prejšnji župan je plačal podobno zloženko kar z denarjem za lokalne volitve,« je ugotovil tržiški župan Borut Sajovic. Kot je dejal Sebastijan Zupanc, ga je za v. d. direktorja JP Komunala Tržič lani in letos imenovala skupščina lastnikov. Konec junija lani je imelo podjetje 378 tisoč evrov izgube, letos v tem času pa dobrih 515 tisoč evrov dobička. Pojasnil je še druge uspehe, o čemer bomo pisali prihodnjič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Ko zagori v dimniku

Šenčur, Kamnik – Tako kot drugod po Sloveniji morajo v mrzli zimi tudi gorenjski gasilci pogosto posredovati zaradi t. i. dimniških požarov. V sredo so tako zagorele saje v dimni...

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 14:05

O poravnavi bo še razmislil

S poravnavo, če bo ta uspela, naj bi Pavel Rupar v tržiško občinsko blagajno vrnil 57 tisoč evrov in pol. Rupar odgovarja: »Spravili so se name, zahtevki so nemogoči.«

Gorenjska / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 13:56

Cepljenje proti gripi

Za gripo vsako leto zboli približno deset odstotkov prebivalcev. Slovenija je po precepljenosti proti gripi na repu Evropske unije.

Gospodarstvo / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 13:11

Prevzem Alpetourja že uspel

Direktorica Alpetourja Potovalne agencije Ivanka Zupančič Gaber ocenjuje, da prevzemna ponudba Arrive zagotavlja nadaljnji razvoj kranjske družbe. Znižan prag uspešnosti (75 odstotkov) je že dosežen.

Kranjska Gora / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 13:06

Vid Černe izdal šesto knjigo

Tudi nova knjiga častnega občana Kranjske Gore Vida Černeta je posvečena njegovim domačim krajem. Tokrat je pisal tudi o težkih časih druge svetovne vojne.

Kamnik / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 13:05

Lažji dostop do Vetrnic

Jami Mala in Velika Vetrnica na Veliki planini sta odslej še dostopnejši obiskovalcem.