Skrb za zdravje prostate

Združenje urologov Slovenije (ZUS) je pripravilo akcijo ozaveščanja o skrbi za zdravje prostate, ki jo bodo do maja 2011 izvedli po različnih krajih Slovenije. Po podatkih ZUS-a je pri nas stopnja ozaveščenosti o skrbi za zdravje prostate nizka, stopnja obolevanja pa relativno visoka. Težave s prostato so še vedno nekaj, o čemer se moški težje ali neradi pogovarjajo. Dejstvo pa je, da se po petdesetem letu pri več kot polovici moških pojavijo težave s povečano prostato in po nekaterih ocenah le 20 dvajset odstotkov moških, ki ima težave, o njih tudi spregovori, približno polovica teh se kasneje tudi zdravi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 29. maj 2011 / 07:00

Okradli gradbince

Medvode - V noči na sredo so neznani storilci vlomili na gradbišče v okolici Medvod. Odtujili so nekaj kosov gradbenega orodja in gradbeni material, s čimer so lastnika oškodoval...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Anketa: Za lažjo odločitev

Devetošolci in dijaki zaključnih letnikov so minuli konec tedna obiskovali šole in fakultete, da bi zbrali kar največ informacij o izbranih šolah oziroma programih. Tako so tudi naši sogovorniki upali...

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Njeno veselje so krofi

Ivanka Brodar že odkar pomni, z veseljem kuha in peče, od vsega najraje potice in krofe, zato bo okoli pusta pri njih doma še posebej živahno.

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

V Kranju imate več vina kot pitne vode

Marjan Černivec razstavlja v Domu upokojencev v Kranju fotografije različnih avtorjev, s katerimi obeležuje dva pomembna dogodka - stoletnico kranjskega vodovoda in dvajsetletnico triglavske kapelice.

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Večina ne plačuje akontacije

Večina prejemnikov pokojnin tudi letos ne plačuje akontacije dohodnine od mesečne pokojnine. Obdavčene so pokojnine, višje od 1.070 evrov.

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Odstranjevanje uničenih vijakov

Vsak domači mojster se je že soočil s težavo uničenih vijakov, ki mu jih nikakor ne uspe odstraniti z izvijačem. V tovrstnih primerih je dobro poznati nekatere preproste trike.