Mladi Kranjčan Uroš Palibrk bo v istem klubu kot slavni Kaka!

Nogometni ples še v drugi in tretji ligi

Nogometaše v 1. ligi ta konec tedna čaka že 4. krog, na zelenicah pa se jim bodo pridružili tudi drugo- in tretjeligaši.

Kranj – Potem ko so se nogometaši Domžal minulo sredo še z enim porazom proti Dinamu v Zagrebu (3:2) poslovili od igranja v Evropi, jih ta konec tedna čaka derbi 4. kroga v prvi ligi Telekom. V Domžale namreč v nedeljo prihaja ekipa Maribora, tekma pa se bo začela ob 19.30.

Prava tekma v novi sezoni pa v nedeljo čaka tudi edine gorenjske drugoligaše, ekipo Triglava Gorenjske. Na kranjskem štadionu se bodo ob 17.30 pomerili z ekipo MU Šempetra. Uvod v sezono pa bo nekaj posebnega, saj še pred tekmo, ob 17.15, pripravljajo priložnostno slovesnost ob slovesu svojega mladega nogometaša Uroša Palibrka, ki mu je uspel veliki prestop v vrste klubskega svetovnega prvaka AC Milan! Da je 16-letni napadalec Triglava nadarjen, je že dolgo znano. Zanj so se zanimali tuji klubi, lahko bi že igral v Italiji ali Angliji, a ga je v svoje vrste privabil res odličen klub iz ene najboljših lig na svetu. Uroš je zadovoljil visoke kriterije Italijanov, ki so letos kupili za člansko moštvo slovitega Ronaldinha. »Poslovili se bomo od nogometaša, ki je Triglav uvrstil na svetovni nogometni zemljevid. Prvič v zgodovini gorenjskega nogometa odhaja naš igralec v tak klub in težko nam je, ker smo bili vajeni njegovih golov. Toda magnet je prevelik, Urošu se odpira pot v svet, v najbolj zahtevno nogometno okolje. Prepričani smo, da mu bo uspelo in zato vabimo ljubitelje nogometa, da ga pridejo pospremit,« pravi direktor kluba Miran Šubic in dodaja, da bo popularni Urke vedno ostal »otrok Triglava«. Po uvodnem slovesu bo Brane Pavlin proti novincu v drugi ligi Šentjurju predstavil moštvo Triglava Gorenjske. Trije igralci iz prejšnje sezone zdaj nastopajo za prvoligaške klube, a v Kranju bo še nekaj časa navduševal Danijel Marčeta, 19-letni reprezentant, tu pa je še nekaj novincev in kopica mladih in ambicioznih igralcev. Vsekakor lep uvod v nogometno sezono v Kranju!

Prav tako pa bo ta konec tedna zanimivo v tretjeligaški konkurenci. V 1. krogu se bosta jutri ob 18. uri v Radomljah pomerili ekipi Kalcer Vodoterma in Kamnika, Sava Kranj bo istočasno v Stražišču gostila Roltek Dob, Kranj v nedeljo gostuje v Vipolžah pri Brdih, Tinex Šenčur pa pri Krki v Novem mestu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 4. julij 2016 / 11:06

Kaj vse zmečemo v školjko

Plenice, vatirane palčke, različne krpe, plastični zamaški, hrana, celo deske in poginule živali. Vsi ti odpadki vsakodnevno končajo v kanalizacijskem sistemu, čeprav se vsi zavedamo, da tja ne sodijo...

Objavljeno na isti dan


Naklo / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Gradijo zbirni center

Naklo - Občina Naklo bo zaradi ukinitve zbirnega centra za ločene odpadke ob nekdanji železniški postaji v Naklem zgradila sodobnejši center ob cesti na Okroglo. Podjetje Elektro...

GG Plus / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Država treh narodov

Bosna in Hercegovina je država raznolikosti - zanimiva s turističnega, a še vedno pereča s političnega stališča.

Šport / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Nogometni ples še v drugi in tretji ligi

Nogometaše v 1. ligi ta konec tedna čaka že 4. krog, na zelenicah pa se jim bodo pridružili tudi drugo- in tretjeligaši.

Kranj / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Erjavec ne kandidira na Gorenjskem

Predsednik stranke DeSUS in sedanji obrambni minister Karl Erjavec bo kandidiral tudi na letošnjih lokalnih volitvah, vendar ne na Gorenjskem. Zakaj?

Gospodarstvo / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Predor so spet zaprli

Šentviški predor je do nadaljnjega spet zaprt. Družba za avtoceste je SCT-ju naložila odstranitev vsega protipožarnega ometa v stari galeriji.