Kranjski podžupan Igor Velov je družini Kaštrun-Jagodic izročil ključe po požaru prenovljenega stanovanja. (Foto: Gorazd Kavčič)

Najprej obup, sedaj veselje

Petčlanska družina Jagodic-Kaštrun, ki je sredi maja po požaru ostala brez svojega doma, se je v torek vselila nazaj v prenovljeno najemniško stanovanje na Planini.

Kranj – »Vesel sem, da vam lahko nazaj predam ključe stanovanja, ki je po požaru temeljito obnovljeno. Želim vam varno in srečno bivanje,« je v petek sredi dopoldneva v bloku na Planini 73 v Kranju zbrani družini Jagodic-Kaštrun, ki je 15. maja po požaru ostala brez stanovanja, zaželel kranjski podžupan Igor Velov. Za obnovo najemniškega stanovanja, ki je sicer v lasti Mestne občine Kranj, so porabili nekaj več kot 37 tisoč evrov, saj je bilo po požaru treba obnoviti tlake, parket in talne ploščice, elektro inštalacije in centralno kurjavo, vodovodne cevi, celotno kopalnico, prav tako so zamenjali vsa okna, obnovili pa so tudi omete sten in stropa. Za obnovo stanovanja je poskrbelo podjetje Spekter iz Kranja, kot je tudi povedal Igor Velov, pa je bilo stanovanje zavarovano, saj ima kranjska občina vse svoje nepremičnine primerno zavarovane.

V stanovanje se je nato že v torek znova vselila petčlanska družina. »Po požaru smo se preselili k prijateljici v Bitnje. Seveda smo imeli vsi skupaj zaradi hitre selitve kar malo krize, dekleta, ki so takrat še hodile v šolo, so malce popustile, vendar so na koncu uspešno končale šole. Vsi skupaj smo se pač nekako morali znajti« je povedala Lili Kaštrun, ko je znova srečna z družino, dekleti Tanjo, Špelo, Dašo ter partnerjem Robertom Jagodicem prišla v prenovljeno stanovanje. »Danes smo vsi presrečni, teh občutkov se ne da opisati. Nekaj čisto drugega kot takrat, ko smo po požaru praznili kar je ostalo. Sedaj smo dobili pomivalni stroj, tudi sosedje z našega in sosednjega bloka so zbirali denar, da smo lahko kupili novo opremo, žal pa od starega pohištva ni ostalo veliko,« je tudi povedala Lili Kaštrun, najbolj nasmejana pa je bila najmlajša med dekleti, Daša, ki je za požar zvedela, ko je bila v šoli v naravi. »Bili smo v Čateških toplicah in bila sem zelo žalostna, ko sem izvedela kaj se je zgodilo doma. Danes pa sem že precej bolj vesela, saj je stanovanje lepo prenovljeno,« je povedala Daša, ki bo septembra že petošolka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 16. julij 2015 / 11:47

Prihaja festival MetalDays

Tolmin – Od 19. do 25. julija bo v idiličnem ambientu ob Soči potekal festival MetalDays, ki bo postregel z obilico mednarodno priznanih zasedb metal glasbe: Accept, Sepultura, Dream Theater, Black...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 23. december 2008 / 07:00

Koledniki pred graščino

V petek so pripravili deveto koledovanje pred graščino Duplje.

Zanimivosti / torek, 23. december 2008 / 07:00

Žive jaslice v Mojstrani

Tudi letos bodo med prazniki v Mlačci nad Mojstrano med ledenimi skulpturami pripovedovali božično zgodbo.

Šport / torek, 23. december 2008 / 07:00

Osem tekem brez poraza

Košarkarji Šenčurja CP Kranj so kot novinci v 1. B SKL v zadnjih krogih ujeli tekmovalni ritem in zabeležili kar osem zaporednih zmag, ugnali pa so tudi sosede iz ekipe Triglava.

Kranj / torek, 23. december 2008 / 07:00

Bodo namesto vrtičkov bloki

Vrtičkarji na lokaciji med Planino in Primskovim so dobili odpoved najemnih pogodb, v gosto naseljeni soseski naj bi bile namesto zelenega pasu novogradnje. Občane, ki živijo v bližini, skrbi, kakšne...

Mularija / torek, 23. december 2008 / 07:00

Čudovita dogodivščina v rovih

Otroci iz vrtca Mojca Kranj so imeli novoletni program v kranjskih rovih. Ogledali so si lutkovno predstavo in si nazdravili z okusnim otroškim koktajlom.