Med šestnajsterico atletov, ki so podpisali pogodbe, sta tudi Luka Janežič iz Vodic in Rok Puhar iz Šenčurja. / Foto: Gorazd Kavčič

Atleti podpisali pogodbe

Prvo veliko tekmovanje za atlete bo dvoransko evropsko prvenstvo na začetku marca.

Ljubljana – Atletska zveza Slovenije je v torek podpisala pogodbe s šestnajstimi atleti in atletinjami. Med njimi so vsi tisti, od katerih zveza letos pričakuje najboljše izide. Največji tekmovanji v letu 2019 bosta dvoransko evropsko prvenstvo na začetku marca v Glasgowu in svetovno prvenstvo v Dohi, ki se bo začelo konec septembra.

»V letu 2019 bomo za programe atletov namenili več kot 245 tisoč evrov, kar je v primerjavi z lani več kot 15-odstotno povečanje sredstev. Več poudarka bomo dali tudi preventivi in izobraževanju o izjemni škodljivosti dopinga. Prav tako bomo dodatno omogočili sistem koriščenja meritev in veliko novih strokovnih predavanj in svetovanj,« je povedal predsednik AZS Roman Dobnikar.

V vrhunski selekciji so Martina Ratej, Luka Janežič, Anita Horvat in Maruša Mišmaš, v internacionalni 1 Agata Zupin, Tina Šutej, Žan Rudolf, Veronika Domjan, Barbara Špiler, Nejc Pleško in Blaž Zupančič, v internacionalni 2 pa Jan Petrač, Maruša Černjul, Rok Puhar, Neja Filipič in Robert Renner.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Trudimo se lepo igrati

"Najbrž se mi je prvič v življenju zgodilo, da se po končanem nastopu nisem mogel obvladati in so mi po licih stekle solze od zadovoljstva. Igrali smo kot v transu."

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:30

Atleti podpisali pogodbe

Prvo veliko tekmovanje za atlete bo dvoransko evropsko prvenstvo na začetku marca.

Kranjska Gora / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:14

Prenovili objekt ob Jasni

Po trinajstih letih je obrežje ob jezeru Jasna zadihalo v novi podobi – odprli so prenovljen del obrežja, na katerem stoji gostinsko-turistični objekt Resort Jasna.

Kranj / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:13

Kranj bo središče Slovenije

Prešernov smenj naj bi ob slovenskem kulturnem prazniku gostil okoli dvajset tisoč obiskovalcev, zato organizatorji upravičeno pričakujejo, da bo Kranj ta dan postal središče Slovenije.

Kronika / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:13

Trinajst mesecev za napad na policista

Tržičan Duško Krupljanin je bil obsojen na trinajst mesecev zapora zaradi napada na policista, ki se mu je pred tem tudi uprl v postopku identifikacije.

Gospodarstvo / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:12

Plačila naj bodo odvisna od količine pridelkov

»V novi finančni perspektivi skupne kmetijske politike Evropske unije bi vsa plačila kmetijam morali vezati na količinsko pridelavo,« pravi kmet Marko Dolinar iz Vogelj in dodaja, da sedanja odkupna c...