Kriminal

Našli tatu

Jesenice - Jeseniški policisti bodo podali kazensko ovadbo zoper 21-letnega Jeseničana, ker ga utemeljeno sumijo storitve več tatvin, ki naj bi jih junija izvršil na območju Jesenic. Na Spodnjem Plavžu naj bi poskušal vlomiti v prostore trgovskega centra Hofer. Pri tem je najprej onesposobil zunanjo alarmno napravo in se povzpel na streho ter poskušal priti skozi zračnik v prostor. Pri tem je sprožil alarmno napravo, tako da sta na kraj prišla varnostnika in ga prepodila. Na podlagi zbranih obvestil so policisti še ugotovili, da naj bi osumljeni na bencinskem servisu Petrol na Cesti maršala Tita vlomil v omaro z brezalkoholnimi pijačami in iz nje vzel več steklenic pijače ter izpred trgovine Mercator na Spodnjem Plavžu vzel z dostavnega prostora prehranske izdelke.

Izpraznili bankomat

Kranj - V noči na referendumsko nedeljo so neznani storilci vlomili v prostore Krajevne skupnosti Čirče, kjer je postavljen tudi bankomat. S silo so ga odprli in iz njega vzeli kasete z denarjem. Kriminalisti primer še preiskujejo, zoper neznane storilce pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Tat v garderobi

Škofja Loka - Neznani storilec je v soboto zvečer izkoristil nepazljivost več oškodovancev in iz nezaklenjene garderobe na prireditvenem prostoru Venerine poti v Škofji Loki vzel njihove denarnice, mobilne telefone, osebne dokumente in digitalni fotoaparat. Oškodoval jih je za okoli 1.200 evrov.

Odnesli orodje

Kamnik - Nekaj noči nazaj so neznani storilci vlomili v priročna skladišča na gradbišču v Kamniku. Iz njih so odnesli agregat, vrtalne stroje, brusilke in drugo orodje. Podjetje so tatovi oškodovali za okoli 1.500 evrov.

Odpeljal se je s Cliom

Jesenice - Neznani storilec je v soboto popoldne s Ceste železarjev na Jesenicah odpeljal osebni avtomobil Renault Clio rdeče barve, registrska številka KR 68-46Z. Lastnik je vrednost izginulega avtomobila ocenil na okoli petsto evrov.

Žgala se je hrana

Tržič - V četrtek zvečer se je iz stanovanja v pritličju večstanovanjskega objekta v Tržiču začelo močno kaditi. Zaskrbljeni sosedje so poklicali gasilce, ki so se hitro odzvali. Ko so vstopili v zakajeno stanovanje, so na prižganem kuhalniku našli posodo, v kateri se je žgala hrana. Gasilci so kuhalnik izklopili, nato pa ga skupaj z zasmojeno posodo odstranili iz stanovanja, ki so ga tudi temeljito prezračili.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sobota, 15. julij 2017 / 16:00

Nadaljuje se obnova ceste skozi Podgorje

Zaradi del bodo delne zapore veljale vse do petega septembra.

Objavljeno na isti dan


Avtomobilizem / torek, 24. junij 2008 / 07:00

Žemljica je spet vroča

Test: Fiat 500 1.4 16V Sport

Avtomobilizem / torek, 24. junij 2008 / 07:00

Toyotini zaposleni so čistili obalo

V podjetju Toyota Adria so se odločili, da bodo Zeleni Mesec, ki je del Toyotine strategije varovanja okolja, obeležili s čistilno akcijo edinega sredozemskega slanega travnika na obali Ankarana,...

Avtomobilizem / torek, 24. junij 2008 / 07:00

Neškodljiv kompromis

Peta generacija najpomembnejšega Seatovega modela niha med športnostjo in udobjem.

Mularija / torek, 24. junij 2008 / 07:00

Varno na cesti tudi med počitnicami

V Mladinskem centru Kotlovnica so pripravili zabaven, a tudi poučen cestni poligon za najmlajše.

Mularija / torek, 24. junij 2008 / 07:00

Konec prve triade

Na začetku prvega razreda sem se imel lepo. Na sredi prvega razreda smo risali črte. Čez nekaj časa je prišla učiteljica Žana. Žana nas je imela do konca prvega razreda. In tako sem se naučil ris...