Košarkarji Uniona Olimpije so se že štirinajstič veselili naslova državnih prvakov. (Foto: Tina Dokl)

Naslov prvakov iz Domžal nazaj v Tivoli

Košarkarji domžalskega Heliosa so v četrti tekmi velikega finala državnega prvenstva morali še tretjič priznati premoč ekipe Uniona Olimpije in se posloviti od naslova državnih prvakov.

Domžale – Minulo soboto pozno zvečer se je v Domžalah končalo letošnje državno prvenstvo v košarki. V velikem finalu sta se pričakovano pomerili ekipi aktualnih prvakov, domžalskega Heliosa, in nosilci največjih slovenskih lovorik, košarkarji Uniona Olimpije.

Po prvi tekmi, ko je ekipa Uniona Olimpije v Tivoliju s kar 87 : 64 premagala Helios, so mnogi napovedovali kratek finale, ki naj bi ga igralci iz Tivolija zanesljivo dobili že po treh srečanjih. Toda že druga tekma v Domžalah je potrdila, da so napovedi nehvaležne, saj so košarkarji Heliosa na domačem parketu zmagali 93 : 88. Sledila je najbolj »vroča« tretja tekma v Tivoliju, ki jo je zaznamoval pretepaški vložek in izključitev nekaterih akterjev (Ronell Taylor, Maurice Baily, Christoper Booker pri Unionu Olimpiji in Robert Troha pri Heliosu), na koncu pa je zmaga z 99 : 81 in skupno vodstvo 2 : 1 pripadlo Unionu Olimpiji.

Tako je bila sobotna tekma v Domžalah, ki si jo je ogledalo dva tisoč navijačev, že prva odločilna, saj sta ekipi v finalu igrali na tri zmage. Kljub »kratki klopi« zaradi izključenih igralcev so varovanci trenerja Uniona Olimpije Aleksandra Džikića že na sredini tekme krepko vodili ter se na koncu zasluženo veselili zmage. Domžalčani, ki so izgubili preveč žog in slabo zadevali, so jim sledili le v prvem delu igre, na koncu pa so izgubili s 60 : 84 (43 : 65, 28 : 43, 22 : 21).

»Že v prvem polčasu smo izgubili trinajst žog, prejeli smo veliko lahkih košev in nismo zadevali z zunanjih pozicij. Tega si proti tako izkušeni ekipi ne bi smeli privoščiti. Tako je Union Olimpija zasluženo zmagala, mi pa smo tudi zadovoljni s sezono, saj smo izpolnili cilje, od obstanka v ligi NLB, do igranja v finalu slovenskega pokala in državnega prvenstva,« je po tekmi razmišljal trener Heliosa Zoran Martič.

Veliko slavje v domžalski dvorani pa so uprizorili košarkarji Uniona Olimpije, ki so že štirinajstič v samostojni Sloveniji dvignili pokal prvakov. Od sezone 1991/92 jim ga je le dvakrat odvzela Krka (v sezonah 1999/2000 in 2002/2003) ter v lanski sezoni 2006/2007 Helios.

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 23. september 2010 / 07:00

Pripravljeni za dolge proge

"Življenje je tek na dolge proge in ne hitri sprint," je ob predstavitvi programa SD Kranj poudaril županski kandidat Darjan Petrič.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Anketa: Predstavili lokalne jedi

Potuj z jezikom je letošnja tema že 27. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na turističnih tržnicah v Kranju so gorenjski osnovnošolci v torek in četrtek predstavili tipične lokalne jedi v svojem n...

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Prepriča že sam okus

Ob zadnjih prehranskih aferah postaja še pomembneje, od kod izvira hrana, ki konča na naših krožnikih. Lokalno pridelana hrana je namreč najbolj kakovostna in varna.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Forum trajnostnega razvoja

Družbe v skupini Elektro Gorenjska letos tretjič zapored organizirajo brezplačni posvet Forum o obnovljivih virih (OVE) in učinkoviti rabi energije (URE).

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Učinkovito nižanje stroškov

Model pogodbenega financiranja, kjer ukrepe za učinkovito rabo energije financira tretji partner, omogoča gospodarskim družbam in drugim institucijam prihranke pri energetskih stroških.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

O toplotnih in fotonapetostnih sistemih

Pred dnevi je Drago Papler izdal knjigo Osnove uporabe solarnih toplotnih in fotonapetostnih sistemov, ki zajema vse vidike alternativne oskrbe z električno energijo s pomočjo neusahljivega in ek...