Koronavirusna bolezen je na Gorenjskem doslej terjala osem življenj. / Foto: Gorazd Kavčič

Prva okužba v Žireh

Po dva bolnika sta umrla v občinah Jesenice in Domžale, po eden pa v Kranju, Naklem, Šenčurju in Žirovnici. V nedeljo so potrdili prvi primer okužbe v občini Žiri, ki je bila doslej »oaza« brez virusa.

Prvo okužbo so v Sloveniji potrdili 4. marca, največ dnevnih okužb, kar 61, smo zabeležili 26. marca. V sedanjem drugem valu pa je bil dnevni rekord dosežen 10. julija s 34 potrjenimi novimi okužbami.

Kranj – Na Gorenjskem je doslej zaradi koronavirusne bolezni umrlo osem ljudi. Po dva bolnika sta umrla v občinah Jesenice in Domžale, po eden pa v Kranju, Naklem, Šenčurju in Žirovnici, kažejo podatki NIJZ.

V celotni državi je doslej umrlo 116 bolnikov, večinoma gre za starejše osebe; kar 95 jih je bilo starejših od 75 let. Petnajst žrtev covida-19 je bilo starih od 65 do 74 let, pet pa od 45 do 64 let. Med umrlimi prevladujejo ženske.

In kakšni so trendi okužb zadnjih dni? V četrtek so v Sloveniji potrdili 19 novih okužb, v petek 14, v soboto 16, v nedeljo pa pet.

Na Gorenjskem so v četrtek potrdili eno novo okužbo, v petek štiri, v soboto nobene, v nedeljo pa eno.

Nove okužbe so zabeležili v občinah Kamnik (dve), Kranj (dve) in Šenčur. Prvo okužbo so potrdili tudi v občini Žiri, ki je bila doslej ena od štirih gorenjskih »oaz« brez okužb.

Ob tem je vlada na četrtkovi seji podaljšala ukrepe odloka o omejitvah zbiranja, in sicer do deset ljudi brez seznama, do petdeset s seznamom, javni dogodki z največ petsto udeleženci pa morajo imeti dovoljenje NIJZ. Prav tako je podaljšala veljavnost odloka o obveznem nošenju zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter obveznega razkuževanja rok.

Še vedno ostajajo zaprti nočni klubi in diskoteke.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Izgnanci praznujejo dve obletnici

Letos mineva sedemdeset let od okupacije Slovenije in izgona Slovencev. 9. junija pa bo minilo tudi dvajset let, odkar je bilo ustanovljeno Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945.

Objavljeno na isti dan


Kranj / četrtek, 25. marec 2010 / 07:00

Sončki v novih prostorih

Varstveno delovni center Sonček Kranj se je preselil na lokacijo v Center Gorenjske, v stari enoti na Tomšičevi v Kranju pa naj bi zaživela stanovanjska skupina.

Kranj / četrtek, 25. marec 2010 / 07:00

Dokumenti za reševanje resničnih potreb

Kranj - Prostorske rešitve so v zadnjih letih tudi v Kranju povzročale veliko polemik, ker je ravno oblikovanje prostora zelo pomembno, pa so na občini že lani sprejeli razvojno...

Železniki / četrtek, 25. marec 2010 / 07:00

Sanacija vodotokov se nadaljuje

Železniki - Sanacija vodotokov po ujmi iz leta 2007 v Železnikih se nadaljuje. »Letos bomo obdelali devet lokacij na Selški Sori, 'Zadnji Sori' in njenem pritoku Varžetov graben,...

Kronika / četrtek, 25. marec 2010 / 07:00

Trije ne bodo več vozili

Škofja Loka, Kranj - Policisti so imeli minuli teden veliko dela z večkratnimi kršilci prometnih predpisov, zato so trem zasegli avtomobile. V torek so ustavili in kontrolirali 2...

Bohinj / četrtek, 25. marec 2010 / 07:00

Muzej bi obnavljali s pomočjo države

Bohinjska Bistrica - Pri obnovi Muzeja Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici je občina računala tudi na sofinanciranje s strani države. Njihov projekt, s katerim so se prijavili na r...