Tanja odgovarja

»Stigma«

Dolgo časa sem odlašala s pisanjem. Pa poglejmo, kaj pravijo karte. Imam en velik problem, ki se vleče leta in leta in mi ne da spati. Zavedam se, da tega denarja ne bom videla, če ne vložim izvršbe, hkrati pa se zavedam, da ga bom s tem verjetno za vedno izgubila ... Vem, da sem naredila največjo napako v življenju. Od trenutka, kar ga poznam, sem upala, da bova par. Prosim za vaš vpogled in smernice.

Draga moja, učimo se, dokler smo živi. In šole, ki nam jih daje življenje, nam ne dajo nobene diplome. Se pa veliko naučimo. Kako pa kasneje to izkoristimo, je odvisno samo od nas. Vem, da imate veliko vprašanj in bolj malo odgovorov, ampak čas bo prinesel svoje. Kot vedno. Pri denarju ni prijateljev, pravijo ljudje starejše generacije – in žal je res tako. Žal vam moram povedati, da vaš prijatelj sploh ne razmišlja v to smer, da vam je karkoli dolžan, in je prepričan, da ste to naredili iz dobre volje in ljubezni. Absolutno morate iti po pravni poti, če hočete, da dobite ves denar nazaj. Morda, ampak samo morda bi vam on dal sam od sebe samo en del denarja, ne pa vsega. Obe veva, da to ni prav, saj ste za ta prihranek veliko žrtvovali. On je oseba, ki nima čustvenega ravnovesja, in bojim se, da ga nikoli ne bo imel. Vi potrebujete ob sebi stabilnega partnerja, kar pa on seveda ni. Kar nekaj časa ste si metali pesek v oči, zdaj pa je prišel čas, da temu naredite konec. In ko se to zgodi, boste več kot zadovoljni. Obrnili boste nov list in zadihali s polnimi pljuči. V primeru, da se drugače odločite, boste čez nekaj let spoznali, da ste toliko časa posvetili nekomu, ki tega ni vreden. Izgubiti nekaj, kar vam ne prinaša nič dobrega, ne pomeni izgubiti, ampak samo pridobiti, ko to končate. Verjamem, da vam ni lahko, saj ste v ta odnos vložili veliko energije in čustev. Vsaka stvar se nekje konča in nekje začne. Pot pa je vedno samo naprej. Glavo pokonci in samo pogumno. Prihodnost vam prinaša novega partnerja, lahko ga že poznate, pa ste ga spregledali. Ljubezen bo obojestranska in taka, kot mora biti. Da daste in tudi dobite, ne samo, da zgolj dajete vse od sebe, nazaj pa ne dobite nič. Vse bo dobro. Želim vse lepo.

»1969«

Pozdravljeni, draga Tanja. Iz srca sem vam hvaležna za vse vaše odgovore, ki so mi bili v veliko pomoč. Vse vaše odgovore skrbno hranim. Tudi vso vašo rubriko imam shranjeno. Vedno pravim, da ko bom v stiski, mi bo še vaše pisanje drugim dajalo moči. Do sedaj ne vem, da bi odgovorili narobe. Na vašo pomoč sem se obrnila tudi za težave prijateljice.  

Vesela sem vaših pozitivnih besed, saj vedno pravim, je to potrditev za moje delo. Vaši dvomi so upravičeni. Dobila bo dobro službo, naj nič ne skrbi. Duhovno je precej dozorela in samo tako naprej. Naj posluša svoj notranji glas. Lep pozdrav.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 24. maj 2016 / 11:25

Delničarjem Telekoma pet evrov dividende

Kranj – Družba Telekom Slovenije je imela ob koncu lanskega leta 42,2 milijona evrov bilančnega dobička. Delničarji so na nedavni skupščini podprli predlog uprave in nadzornega sveta, po katerem so...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 31. marec 2014 / 15:51

Preplačali parkirane delnice

Kriminalisti so zaradi spornega opcijskega nakupa slabih petih odstotkov delnic Abanke kazensko ovadili tri nekdanje vodilne na Gorenjski banki. Za nekdanjega predsednika uprave banke Gorazda Trčka je...

Bohinj / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:38

Začeli bodo urejati proge

Po informacijah Boštjana Čokla doseženi dogovori z lastniki zemljišč omogočajo, da se bo konec aprila začelo urejanje smučarskih prog in izsekavanje na območju stare Koble.

Kronika / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:14

Ovadili bivšega direktorja gradbene družbe

Škofja Loka – Kriminalisti v kranjskem sektorju kriminalistične policije so zaradi poslovne goljufije kazensko ovadili nekdanjo odgovorno osebo večje gradbene družbe z Gorenjske, ki pri po­slovanju...

Gospodarstvo / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:13

Dobiček so lani potrojili

Kljub velikim investicijam v novo čistilno napravo, proizvodno dvorano, laboratorij in skladiščne prostore je podjetje Atotech iz Podnarta lani celo potrojil čisti dobiček.

Gospodarstvo / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:12

Tri panje in tri družine za začetnike

Država in Evropska unija bosta tudi letos in v naslednjih dveh letih sofinancirali nakup čebelarske opreme in pomagali čebelarjem začetnikom.