Največ so znali Trbojci

Tako kot vsako šolsko leto smo tudi v letošnjem letu v Društvu prijateljev mladine Šenčur organizirali Kviz za bistre glave.

V kvizu, ki je potekal 12. marca, so se učenci 5. razredov osnovne šole Šenčur ter podružnic Trboje in Olševek pomerili med seboj v poznavanju različnih tem. Vendar za kviz ni potrebno vnaprejšnje učenje, saj so vprašanja povezana z življenjem okoli nas. Tako so bile letošnje teme kviza Slovenija (prav je, da smo na našo domovino ponosni in jo poznamo), umetnost (glasba, film, literatura, slikarstvo,…), računalništvo, narava in še poseben sklop »dokončaj začeto«, pri katerem so učenci dokončevali pesmi in ljudske reke.

Letošnje bistre glave so na kviz pripravile razredničarke Cilka Dežman, Maja Valant, Slavka Weisseisen in Marija Kuralt. Ker pa se med napetim razmišljanjem prileže tudi nekaj sprostitve, so poleg učencev 5. razredov za vmesne točke poskrbeli tudi učenci 4. razredov. Tako smo lahko videli od plesa, petja, igranja na inštrumente, pa vse do reklame za ribice v konzervi. Za zaključek kviza nas je obiskala celo Alenka Gotar s pesmijo Cvet z juga – odlično so jo upodobile Metuljčice Neža, Tajda in Jerca.

Kviz je bil izredno napet, saj so bile skupine med seboj do konca dokaj izenačene. Na koncu so zmagali učenci 5. d razreda iz Trboj. Vsi tekmovalci so za trud prejeli nagrade, ki so jih prispevali Mega center, Mobitel ter Zavod za šport iz Kranja. Najboljši razred pa se je posladkal še z zelo okusno torto. Pa na svidenje zopet prihodnje leto!

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / četrtek, 24. maj 2018 / 07:57

Drugo leto v nov vrtec

To je želja tako vzgojiteljev kot staršev in otrok v Škofji Loki, kjer v letošnjem letu praznujejo sedemdeset let organizirane predšolske vzgoje, jubilej pa so proslavili minuli četrtek.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 19. april 2008 / 07:00

V trčenju z avtobusom umrla Blejka

Bled - V soboto popoldne je v hudi prometni nesreči na regionalni cesti Lesce–Bled umrla 21-letna Blejka. Z osebnim avtomobilom se je peljala iz smeri Lesc proti Bledu. Nekaj metrov naprej...

Prosti čas / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Veselo pri Avseniku

V četrtek so Gašperji pri Avseniku snemali televizijsko oddajo ob 30-letnici igranja, v petek pa je bil sklepni koncert Zlatega Avsenikovega abonmaja.

Splošno / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Vox Carniolus tekmuje v Mariboru

Jeseniški pevski zbor ta konec tedna nastopa na pomembnem mednarodnem zborovskem tekmovanju v Mariboru.

Splošno / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Nežnost harfe in odločnost roga

Sreda, 9. aprila, je bila priložnost za glasbene sladokusce, da prisluhnejo koncertu v okviru delovanja Glasbene mladine Slovenije. To je že 17. sezona različnih nastopov posameznih glasbenih gos...

Splošno / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Štirje letni časi

V razstavnem salonu Kasarne na Stari Savi so v četrtek, 10. aprila, odprli razstavo Francija Črva iz Fotokluba Jesenice. Za svoje udejstvovanje na področju fotografije je doslej prejel naziv Foto...